ÇUKUROVA

ADANALI İMZA GÜNÜ VE PANELE AKIN ETTİ

 “Atatürk’ü 20. Yüzyılın En Büyük Lideri Yapan Nedenler” konulu panelde önemli değerlendirmelerde bulunan Başbuğ, Türk halkının ne yaparsa yapsın Atatürk’e olan borcunu ödeyemeyeceğinin altını çizerek bir çağrıda bulundu: “Çocuklarınıza lütfen Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatın. Ama ilk olarak siz anlayın. Bu hepimize düşen bir görev. Türk milleti olarak biz ne yaparsak yapalım Atatürk'e olan borcumuzu ödeyemeyiz. En azından bu konuda biraz çabalayın. Lütfen Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayın, anlatın, sahip çıkın”

 

HER AYIN 19’UNDA SAAT 19’DA PANELİNİN KONUĞU BAŞBUĞ OLDU

Çukurova Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında her ay düzenlediği ‘Her Ayın 19’unda Saat 19’da’ etkinliğinin Aralık ayı konuğu Türkiye Cumhuriyeti 26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ oldu. Org. İlker Başbuğ, “Atatürk’ü 20. Yüzyılın En Büyük Lideri Yapan Nedenler” konulu panelde ve imza gününde Adanalılarla buluştu. “Terör Örgütlerinin Sonu”, 20. Yüzyılın En Büyük Lideri: Mustafa Kemal” “20. Yüzyılın En Büyük Lideri: Atatürk”  “Suçlamalara Karşı Gerçekler” , “Nasıl Bir Türkiye”  “Ermeni Suçlamaları ve Gerçekler”  “Unutulan Ada Kıbrıs”  "15 Temmuz öncesi ve sonrası" “Sorunlarla Yüzleşmek” adlı 9 kitabı bulunan Başbuğ, ilk olarak Orhan Kemal Kültür Merkezi fuaye alanını dolduran okurlarıyla imza gününde buluştu. Org. Başbuğ’a yoğun ilgi gösteren Adanalı okurlar 26. Genelkurmay Başkanı Başbuğ’a kitaplarını imzalattılar.

 

HALK COŞKULU PANELE AKIN ETTİ

İmza töreninin ardından Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde halkla buluşan 26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u izlemeye gelenler arasında CHP İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bürokratlar da vardı. Türk Bayrakları ile açılışa katılan vatandaşlar, hep bir ağızdan söyledikleri marşlarla İlker Başbuğ'a sevgi gösterilerinde bulundu. Bayraklarla süslenen salonda Başbuğ ve vatandaşlar, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı birlikte okudu.

 

“UMUTSUZLUĞA DÜŞMEYE HAKKIMIZ YOK”

Her Ayın 19’unda Saat 19’da etkinlikleri kapsamında Adana’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başbuğ, gösterilen ilginin geleceğe yönelik umutların artmasına neden olduğunu ifade etti. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine yönelik yaptığı açıklamalarda umut dolu mesajlar veren Başbuğ, Türk halkının tamamının Atatürk'ü sevdiğini ve hiçbir gücün bunun önüne geçemeyeceğini ifade etti. Başbuğ, “Mustafa Kemal Atatürk hayatının hiçbir döneminde umutsuz olmadı. Onun izinden giden bizlerin de umutsuzluğa düşmeye hiç hakkı yok. Hayat mücadele demektir. Umutsuz olmayacağız ve daima mücadele edeceğiz. Mücadele ederken de tek hedefimiz başarmak olacak” dedi.

 

“PRENSİPLER O’NUN İÇİN KUTSALDI”

Mustafa Kemal Atatürk’ü Yüzyılın En Büyük Lideri yapan özellikleri anlatan ve çarpıcı örnekler veren Başbuğ, Atatürk'ü ölümsüz kılan prensiplerinden bahsetti.  Çocukluktan gelen prensiplerinin onun hayatında önemli rol oynadığını kaydeden Başbuğ, "Prensipler kutsaldır. Eğer adam gibi prensipleriniz varsa onları değiştiremezsiniz. Kurallar şartlara göre değişir. Mustafa Kemal Atatürk bir yerde konuşurken 'Alacağımız kararlarda, halkın düşüncelerini elbette göz önünde tutacağız. Mutlaka bu düşüncelere göre hareket etmeye çalışacağız fakat prensiplerimiz bahis konusu ise başımızı veririz fedakarlık etmeyiz' diyor. İşte Mustafa Kemal Atatürk bu" diye konuştu. Atatürk’ün en büyük prensibinin tam bağımsızlık, rehberinin ise akıl ve bilim olduğunu aktaran Başbuğ, “Atatürk için bütün hayatı boyunca karşılaştığı bütün sorunlarda olaylara bakış açısı çözüm ararken akıl ve bilimi yol gösterici olarak alırdı. Akla ve bilime önem vermiştir. Rehberi odur. Akıl ve bilimi öne alıyorsanız, rehber ediniyorsanız bu tek kelime ile laikliktir” ifadelerine yer verdi.

“ATATÜRK’ÜN HAYATININ HER KARESİ DEVRİMDİR”

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayat felsefesini “medeni olmak” diye nitelendiren Emekli Orgeneral Başbuğ sözlerine şöyle devam etti: Onun hayat felsefesinin temeli medeni ve uygar olmak. Atatürk bize diyor ki, 'Medeniyim diyen Türkiye Cumhuriyeti halkı, ilk önce zihniyetinizde, aklınızda medeni olduğunuzu ispat ile gösterme mecburiyetindesiniz.' İnsanları değerlendirirken düşünce yapısını anlamaya çalışın. Yoksa diğer konularla insanları kategorize etmeyin. Şekil farklı olabilir ama o insanın düşüncesi zihniyeti farklı olabilir. Ve devrimcilik. Devrimcilik çok önemlidir Mustafa Kemal Atatürk’ün prensiplerinde. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması bir devrimdir, mucizedir. Atatürk’ün hayatının her karesi birer devrimdir. Devrimcilik çok devamlı, sürekli ve canlıdır. Toplumsal ve siyasal devrimler için Atatürk diyor ki; ‘Biz devrimleri yukarıdan başlattık ama bunu aşağıdan yukarıya götüremezsek bu devrimler sorgulanmaya açıktır’

 

“ATATÜRK’Ü ANLAYIN, ANLATIN VE SAHİP ÇIKIN”

Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak gerektiğini ve herkesin bu konuda üzerine düşeni yapmasını istediğini belirten 26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Türk halkının ne yaparsa yapsın ona borcunu ödeyemeyeceğinin altını çizdi. “Çocuklarınıza lütfen Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatın. Ama ilk olarak siz anlayın” çağrısı yapan Başbuğ, “Atatürk’ü sloganlara sığdırmayın. Lütfen sloganlarda bırakmayın bu işi. O’nu sloganların dışına çıkarın. Atatürk'ü anlayın ve anlatın. Bu hepimize düşen bir görev. Türk milleti olarak biz ne yaparsak yapalım Atatürk'e olan borcumuzu ödeyemeyiz. En azından bu konuda biraz çabalayın. Lütfen Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayın, anlatın, sahip çıkın" şeklinde konuştu. Panelin sonunda Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Her Ayın 19’unda Saat 19’da etkinlikleri kapsamında Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Adana’ya gelmiş olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek Başbuğ’a plaket ve çiçek takdim etti.​

Başa dön tuşu