GENEL

Akdeniz Balkan Türkleri İftar Programında Bir Araya Geldi

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programına Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun, Adana, Mersin, Antalya, Osmaniye, Çukurova, Sarıçam ve Ceyhan Balkan Türkleri Dernekleri yöneticileri ve üyeleri katılım gösterdi.

RAMAZAN AYI, BARIŞ GETİRSİN

Ağırlıklı olarak seçim ve ülke geleceğinin, dolayısıyla Türkiye’nin geleceğinin konuşulduğu iftar programında Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun katılımcılara teşekkür etti. Ramazan ayının tüm Adana’ya, Çukurova’ya, Türkiye’ye ve tüm dünyaya barış getirmesini temenni eden Duygun,  “Cenab-ı Hakka her duamızda tekrar tekrar diyelim ki, ‘bölgemizde uzun zamandır sürmekte olan savaş son bulsun ve dökülen Müslüman kanı bir an önce dinsin.’  Mazlumlara derman olan Türk milletinin, her zaman olduğu gibi Ortadoğu’nun bulunduğu kargaşadan çıkması için lider pozisyonunda bu karmaşayı sonlandıracağına olan inancımız tamdır” dedi.

24 Haziran da yapılacak meclis üyeliği ve cumhurbaşkanlığı seçimi için de; bayrak, vatan, millet ve insanlarımız için hayırlısı ne ise o olsun, Ayrıştırmayan, birleştiren bir siyasi gelecek istiyoruz” dedi.

“ ORTADOĞU’DA İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI KURULMALI”

Ortadoğu’da oynanan emperyalist oyunların farkında olduklarının altını çizen Duygun sözlerine şöyle devam etti:  “ Bu oyunlarla başa çıkabilmek için komşu ülkelerle birlikte hareket etmek zorundayız. Aramıza en ufak bir nifak girmeyecek kadar safları sıkılaştırmalıyız. Dün yaptığımız yanlışlardan ders çıkararak, yarınlara yanlışsız varmalıyız. Ortadoğu’da kurulacak olan bir iş birliği teşkilatı tüm art niyetlilerin hevesini kursağında bırakacaktır. Tekrar Ramazan-ı Şerifinizi hayırlar, daha nice bayramlarda birlikte olmayı dileriz. “

Başa dön tuşu