YAŞAM

AKKAPILI KADINLAR ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ

Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYED) himayesinde, "Akkapılı kadınlarımız üretiyor, dayanışma büyüyor" sloganıyla hayata geçirilen etkinlik tarihi Şeyh Cemil Nardalı Konağı'nın bahçesinde gerçekleştirildi. Akkapılı kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği etkinliğin açılışını, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (Adana ESOB) Nihat Sözütek, Akkapı Mahalle Muhtarı Zihni Neli ve AKYED Başkanı Hüseyin Cömertpay birlikte yaptı.

Açılış öncesi konuşan AKYED Başkanı Hüseyin Cömertpay, etkinliğe gösterilen ilgiden ötürü katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Cömertpay, etkinliği düzenlemekteki amaçlarının birlik ve dayanışmayı sağlamak, aynı zamanda üreten kadınları desteklemek olduğunu belirterek, bu tür organizasyonları kalıcı hale getirmek için çalışacaklarını söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, AKYED'in düzenlediği etkinliğin, emeğin, kadının,  dayanışmanın, toplumda birlik olmanın somut bir örneği olduğunu ifade etti.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek de, birliktelik ve dayanışma örneği sergileyen, maharetli elleri ve çalışma gayretleriyle üretime yaptıkları katkıdan ötürü Akkapılı kadınları tebrik etti.

Açılışın ardından, Seyhan Belediye Başkanı Akay, Adana ESOB Başkanı Sözütek, Akkapı Mahalle Muhtarı Neli ve AKYED Başkanı Cömertpay stantları tek tek ziyaret ederek, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. 

Akkapılı kadınlar tarafından üretilen, içli köfteden dolmaya, sarmadan sıkmaya kadar yöresel yemekler ile ev yapımı turşu, reçel, konserve gibi ürünlerin yanı sıra el işlemelerinden oluşan el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü. Etkinliğe Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana ESOB Nihat Sözütek'in yanı sıra, Adana ESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Semt Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Akçay, Elektronikçiler Odası Başkanı Sefa Barış, Adana ESOB Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Nevzat Alphan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başa dön tuşu