SİYASET

AKP, ÜLKEYİ SORUNLAR YUMAĞI HALİNE GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde merkezde faaliyetlerini sürdüren Dündarlılar Derneği ve Murtaza Köyü Derneği’ni ayrı ayrı ziyaret ederek, dernek üyeleriyle bir araya geldi. AKP’nin 16 yıldır ülkeyi  her alanda sorunlar yumağı haline getirdiğini belirten Ömer Fethi Gürer, CHP iktidarında hayata geçirecekleri projeleri anlattı. 

 

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ MAĞDUR 

 

Türkiye’nin çalışan ve üreten kesimleri üretimden hak ettikleri payı alamadığını, ülkenin nitelikli büyüme potansiyelini gerçekleştiremediğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Milyonlarca işçimiz düşük asgari ücretle çalışmak zorunda bırakılıyor. Esnafımız, vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyetlerini karşılayamıyor. İthalat nedeniyle eziliyor. Düşük ürün fiyatları yüzünden tarlasını terk ediyor. Orman köylülerimiz, sosyal güvenliğe ve emeklilik haklarına sahip olmaksızın çalışıyor. Emeklilerimiz, emekli maaşıyla geçinemiyor. Her geçen gün yoksullaşıyor. Öğretmenlerimiz, düşük maaşa ve kabul edilemez çalışma koşullarına mahkûm ediliyor. Yüz binlerce genç öğretmen göreve atanmıyor. Ücretli öğretmenler yoksulluk sınırında çalıştırılıyor. Memurlar, liyakate göre yükseltilmiyor. Atama ve tayinler adaletsiz biçimde gerçekleştiriliyor. KOBİ’ler borç ve vergi yükü altında eziliyor. Yüksek maliyetler nedeniyle zarar edip üretimden çekiliyor. Sanayiciler, istikrarsız dış politika yüzünden pazar kaybediyor. Küresel rekabet avantajını yitiriyor” dedi. 

 

GENÇLER İŞ BULMA UMUDUNU KAYBETTİ

 

Ülkemizin genç kuşaklarının, niteliksiz eğitim sisteminden zarar gördüğünü, Paralı eğitimden ve kötü sınav sisteminden mustarip oluğunu vurgulayan Gürer, “İş bulma umudunu kaybetmiş yüz binlerce gencimiz var Gençlerimiz umutsuzluğa mahkûm ediliyor. Öğrenciler, yozlaşmış eğitim sisteminin ve işsizliğin birer kurbanı haline getiriliyor” diye konuştu.

 

SORUNLAR CHP İKTİDARINDA ÇÖZÜLECEK

 

CHP iktidarında tüm sorunların bir bir çözüme kavuşturulacağını kaydeden Ömer Fethi Gürer, yeni demokratik bir anayasayı hayata geçireceklerini, Yıkılmış kamu Geri kalmış ve bağımlı ekonomik düzenin yerine milli bir üretim ve bölüşüm sistemi kuracaklarını Yoksulların, ezilenlerin ve adalet arayan mağdurların yanında olacaklarını ifade etti. 

Başa dön tuşu