SİYASET

Aladağ’ı unutmadık, unutturmayacağız

Ayhan Barut; "Aladağ'ı unutmadık, unutturmayacağız"
 
"Masum çocuklar ve acılı aileler için adalet istiyoruz" 
 
ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 2 yıl önce meydana gelen ve 11'i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangını faciasında sorumlulardan hala hesap sorulmamasına tepki gösterdi. Yurt yangını faciasını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Barut, "Yaşamını yitiren masum çocuklarımız, yaralı kurtulan evlatlarımız ve acılı aileler için hemen adalet istiyoruz" dedi. 
 
"BAŞKA ACILAR YAŞANMASIN"
 
Herkesin yüreğine hançer gibi saplanan faciayla ilgili süren yargılamada tutuklu sanık kalmadığına dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti;
"Anayasamızda herkesin eğitim hakkı bulunduğu yazılıdır. Tüm çocuklarımız için parasız, eşit ve kaliteli bir eğitim hakkı sağlanmalıdır. Ancak ne yazık ki Aladağ'da olduğu gibi ülkemizde çocuklarımız çeşitli bahane ve amaçlarla tarikat, cemaat yurtlarına mahkum ediliyor. Denetimden, bilimsellikten ve çağdaş eğitimden uzak bu köhnemiş zihniyetin elinde çocuklarımız can veriyor. Olayın gerçek sorumlularından adalet önünde hesap sorulmadığı gibi, Aladağ davasında olduğu gibi, tek bir tutuklu sanık dahi bulunmuyor. Başka Aladağ faciaları yaşanmaması için geleceğimiz olan çocuklarımızın tarikatların ve cemaatlerin elinden kurtarmak gerekiyor. Eğitim çağındaki her çocuğumuzun eğitim hakkını vermek, onlara ücretsiz ve güvenceli barınma imkanı tanınmalıdır. Başka acılar yaşanmaması için Aladağ faciasını unutmadık, unutmayacağız. Vicdanları rahatlatacak, masum yavrularımız ve acılı ailelerimiz için sorumlulardan hukuk önünde hesap sorulacak gerçek bir adalet istiyoruz."

Başa dön tuşu