SAĞLIK

Altın madalyalı bağışçının kurban vekaleti Kızılay’a

“Kurbanda Kızılay Modeli” ile 2007 yılından bu yana kurban vekaleti alan ve bu bağışları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türk Kızılayı, bu yıl vekalet bedellerini yurt içi bağışlar için 735 TL, yurt dışı bağışlar için ise 500 TL olarak belirledi. Şubeleri, internet sitesi ve 168 çağrı merkezinden vekalet kabul eden Kızılay, yurt içi vekaletlerinden hazırlanan kavurmaları konserve haline getirerek, bu konserveleri daha sonra yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofralarına taşıyor. Yurt dışında kesilen kurbanlıklar ise paketlenerek bayramda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

 

“Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla gerçekleştirilen Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’na Adana’dan bir destek de altın madalyalı bağışçı Niyazi Çetinkaya’dan geldi. Çetinkaya Mağazaları sahibi ve Türk Kızılayı Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Çetinkaya, vekaletini Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’ya verdi.

 

İşadamı Niyazi Çetinkaya, kurban ibadetinin önemine vurgu yaparak, "İbadet olduğu için dini vecibelere uygunluğundan emin olmalıyız. Bu anlamda da Türk Kızılayı bu konuyu bir bağış gibi değil bir ibadet gibi değerlendirdiği için din görevlisi ve noter huzurunda kesimleri gerçekleştiriyor ve çok sayıda ihtiyacı olana, yetime, kimsesize ulaştırıyor” dedi.

 

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da Kızılay’ın hayırsever insanlar sayesinde böylesine güçlü olduğunu ifade ederek, “Değerli ağabeyim Niyazi Çetinkaya ve ailesi hayırseverlikte ön sıralardalar. Kendilerine teşekkür ediyor ve vekaletlerini gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak koşuluyla teslim alıyorum” diye konuştu. 

Başa dön tuşu