SİYASET

Anlamsız itirazlarla Adana Büyükşehir başkansız bırakılıyor

MHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili olarak seçim kuruluna itiraz edip geçersiz oyların yeniden sayılması yönünde talepte bulunduğuna dikkati çeken Çelebi, “Geçersiz oyların tamamı geçerli olarak kabul edilip, MHP adayının oyu olarak kayıtlara geçse bile aradaki farkın kapanması matematiksel olarak imkansız. Anlamsız itirazlarla mazbata verilmesi geciktirilerek Adana başsız bırakılıyor” dedi.

BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT!

Yaptığı yazılı açıklamada, Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından kamuoyunda ve sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği yaşandığını dile getiren CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, tartışmalara açıklık getirdi.

SEÇİM KURULU MAZBATA VERMİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Zeydan Karalar’ın mazbatasını almaya gitmediği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunun altını çizen Çelebi, “Seçim Kurulu belediye başkanlarımızın hiçbirine mazbatalarını vermedi. Bu duruma gerekçe olarak da MHP’nin itirazları gösteriliyor. Ancak MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili yaptığı itirazların seçim sonuncu değiştirmesi mümkün değil. Çünkü tüm geçersiz oyların toplamı aradaki farkın yarısının dahi kapanmasını sağlamıyor. Başkanımız Zeydan Karalar en kısa sürede mazbatasını alıp görevine başlayacak” diye konuştu.

ANLAMSIZ VE SONUÇSUZ İTİRAZLARLA MAZBATA SÜRECİ UZATILMAYA ÇALIŞILIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili itirazların anlamsızlığına işaret eden Çelebi, önceki dönemde belediye başkanlığına sahip olan MHP’nin bu itirazlarla mazbata sürecini geciktirmeye çalıştığını söyledi. Bu tavrın kamuoyunda çok farklı yorumlara neden olduğuna işaret eden Çelebi, “Mazbata sürecinin gecikmesi belediyenin içinin boşaltıldığından, evrak imhasına kadar birçok ciddi iddianın bugün kamuoyunda tartışılmasına neden olmaktadır. Adana’nın tanıtımı için çok büyük bir öneme sahip olan ve kentimizin de bir markası haline gelen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın başladığı bir dönemde Adana Büyükşehir Belediyesi’nin başkansız bırakılması da oldukça manidar ve kabul edilemez bir durumdur” şeklinde konuştu.

EMEK VEREN HERKESİN HAKKI PARTİ AYRIMI YAPILMADAN KORUNACAK

Zeydan Karalar’ın göreve gelmesinin ardından diğer partilere mensup çalışanların görevine son vereceği yönündeki asılsız iddialara da değinen Çelebi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde işini yapan hiç kimsenin endişe etmemesi gerektiğinin altını çizdi.  Çelebi, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik anlayışı emek üzerine kurulmuştur. Herkes emeğinin karşılığını fazlasıyla alacaktır. Tıpkı Seyhan’da olduğu gibi Adana’nın bir adım ileri gitmesi için görevini layıkıyla yapan, hukuk dışı işlere bulaşmayan, siyasi görüşü ya da mensup olduğu siyasi parti ne olursa olsun emekçilerin her birinin hakkı ayrım yapılmaksızın korunacaktır” ifadelerini kullandı.

YÜREĞİR’DE İLÇE SEÇİM KURULUNUN KARARININ UYGULANMAMASI İÇİN BÜYÜK BASKI UYGULANDI

Seçim sonuçlarına itiraz süreci hakkında da bilgi veren İl Başkanı Mehmet Çelebi, Türkiye genelinde yaşanan tablonun bir benzerinin Adana’da da yaşandığına dikkati çekti. MHP’nin Adana Büyükşehir’in yanı sıra Çukurova ve İmamoğlu, AKP’nin ise Seyhan ve Ceyhan’daki seçimlere itiraz ettiğini kaydeden Çelebi, adaylar arasında çok az bir fark bulunan Yüreğir’de ilçe seçim kurulunun 1.Bölgede tüm oyların yeniden sayılması kararı verdiğini ancak gece yarısı İl Seçim kurulunun bu kararı geçersiz kıldığına işaret etti.

Çelebi, “Başta İstanbul olmak üzere birçok ilimizde oylar yeniden sayılırken Yüreğir’de sayımın yapılmasını engellemek için büyük bir çabanın harcandığına ve baskının yaşandığına tanık olduk” dedi. 

 
 
 
 

Başa dön tuşu