BÜYÜKŞEHİR

ASKİ yer altında çalışarak, su baskını sorununu azaltıyor

Adana’ya önemli altyapı projeleri kazandırmaya devam eden Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), yıllardır kronikleşen sorunları tespit ederek anında çözüm üretiyor. Kanalizasyon hattını metro yolu ve Turgut Özal Bulvarı’nın altından yatay delgi metodu ile geçiren ASKİ, trafiği hiçbir şekilde aksatmadan su baskını sorununu çözüyor.

 

Bazı bölgelerde birleşik sistem çalışan yağmur suyu ve kanalizasyon hatları, özellikle yağışlı günlerde su baskını oluşmasına neden oluyor. Bu bölgeleri tespit ederek çalışma başlatan ASKİ, Belediye Evleri Mahallesi Mithat Topal Ortaokulu civarında bulunan yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını ayrıştırmak için harekete geçti.

Yıllardır her yağışta yağmur sularının tahliyesini engelleyen sorunu çözmek için çalışmalarını sürdüren ASKİ ekipleri, 600 mm çapındaki boruların kullanıldığı kanalizasyon hattının, yönlendirilebilir yatay delgi metodunu kullanarak Türkmenbaşı Bulvarı’nda bulunan ana kollektör hattına bağlantısını yapıyor. Hat güzergahında bulunan çocuk parkı, metro yolu ve Turgut Özal Bulvarı’nda açık kazı yapılmadan uygulanan yatay delgi yönteminde trafik hiçbir şekilde aksatılmıyor ve vatandaşların günlük hayatı engellenmemiş oluyor.

 

ZEYDAN KARALAR: ‘’ASKİ’NİN ADANA’DA YAPACAK ÇOK İŞİ VAR’’

ASKİ’nin gerçekleştirdiği projeyi yerinde inceleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ASKİ Genel Müdür V. Nesrin Vursavuş’tan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bu projenin büyük önem taşıdığını belirten Başkan Zeydan Karalar, ‘’Daha önce bu bölgenin kanalizasyon ve yağmur suyu hatları bir aradaydı. Bu son derece sakıncalı bir durumdur. En ufak bir yağmurda su baskını yaşanmasına neden oluyordu. Bu proje sona erdiği zaman, Mikro Tünel Projesi ile birlikte, bölge rahatlayacak. Emeği geçen arkadaşlarımızı bu konuda kutluyorum. ASKİ’nin Adana’da yapacak çok işi var. Koronavirüsle ilgili geçirdiğimiz zor günlerden dolayı yavaşladık ama şimdi projelere ve çalışmalara hızla devam edeceğiz” dedi.

 

KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU HATLARI AYRILINCA SU BASKINI TEHLİKESİ AZALACAK

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının ayrılması projesi, kötü kokuyu da ortadan kaldıracağı için insan ve çevre sağlığı açısından da büyük önem taşıyor.

Belediye Evleri Mahallesi’ndeki yeni sistem tamamlandığı zaman, bu bölgede ikamet eden vatandaşların atık su problemi tamamen ortadan kaldırılmış olacak ve geçmiş yıllarda yaşanan su baskınlarının önüne geçilecek.

Başa dön tuşu