ÇUKUROVA

ATATÜRK KADIN YAŞAM KÖYÜ YAKINDA AÇILIYOR

Türkiye’de ilklere imza attığı hizmet ve projelerle adından sıkça bahsettiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kadınlarımızın sığınacağı, kadınlara ekonomik gücün kazandırılacağı, meslek kurslarının düzenlendiği komplike Atatürk Kadın Yaşam Köyünü Adana’mıza kazandıracağız. Açılışına çok az bir zaman kaldı. Kadınlarımıza müjdemiz olsun” diye konuştu.

 

ATATÜRK KADIN YAŞAM KÖYÜ’NE SAYILI GÜNLER KALDI

 

Türkiye’nin ilk Kadın Yaşam Köyü’nün açılmasına sayılı günler kaldı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in seçimlerden önce vaat ettiği projeler arasında yer alan Kadın Yaşam Köyü çok yakın zamanda hayata geçiyor. Adı “Atatürk Kadın Yaşam Köyü” olacak komplike yaşam köyü içerisinde kadınlar için her şey düşünüldü. Koruma tedbirleri alınmış, boşanma işlemleri tamamlanmış kadınların sosyal yaşama kazandırılması amacıyla, Yurt Mahallesinde yapımı devam Atatürk Kadın Yaşam Köyü komplike bir merkez olacak. 4 birimin yer aldığı beş bin metrekarelik alanda projelendirilmiş yaşam köyü içerisinde kreş (350 m2), Kadın Danışma Dayanışma Merkezi ve Çok Amaçlı Salon (200 m2), Mesleki Eğitim Merkezi (500 m2), Kültür Sanat Merkezi (400 m2), kütüphane (200 m2) yer alıyor.

 

KADINLAR KAMPÜSTE İYİLEŞECEK, MESLEK ÖĞRENECEK

 

İçerisinde çok amaçlı salonun bulunduğu Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezinde psikolog ve avukat bulunacak. Mesleki Eğitim Merkezinde kadınlar cam mozaikten hazır giyime, aşçılıktan kuaförlüğe, ahşap işlerinden endüstriyel mutfak atölyesine, bakır işlemeden dokumaya kadar birçok alanda eğitim görebilecek. Kadınların iş bulmalarına, toplumsal yaşama kazandırılmalarına destek olacak merkezinde içerisinde çocuklar için de oyun alanı düşünüldü. Komple merkez de kreş, kültür sanat merkezi ve kütüphane de bulunacak.

 

 

“KADIN DOSTU BELEDİYENİN KADIN DOSTU BELEDİYE

BAŞKANIYIM”

 

Belediye başkanı seçilmeden önce hazırladığı “Kadın Yaşam Köyü” projesi hayata geçmeye gün sayan DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Yapımı devam eden Atatürk Kadın Yaşam Köyünü hayata geçirmemize çok az zaman kaldı. Bir kadının ayakta durabilmesi için ekonomik gücünün olması şart. Kadınlarımızın konuk edileceği, rehabilite edilip meslek öğreneceği komplike bir yaşam köyünü Adana’ya kazandıracağız” dedi. Başkan Soner Çetin, çıkarılan onca yasaya, giderek yükselen toplumsal duyarlılığa rağmen kadın-erkek eşitliği ve kadınlara saygı konusunda arzu edilen seviyenin çok gerisinde olunduğuna dikkat çekerek, “Atatürk Kadın Yaşam Köyü ile bu tür sorunları kısmen de olsa çözmüş olacağız ve kadınlarımıza bir katkı sağlamış olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Ben kadın dostu belediyenin kadın dostu belediye başkanıyım. Bizler yerel yöneticiler olarak; her zaman olduğu gibi toplumumuza yön veren kadınlarımızın destekçileri olacağız, yanlarında olacağız. Kadınlar için ortaya koyduğumuz projeler Türkiye'nin birçok belediyesine örnek gösteriliyor. Bu da bizim azmimizi daha da arttırıyor" diye konuştu.

Başa dön tuşu