GENEL

Aydar, yetkililerden destek istedi

İŞKUR’un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında geçtiğimiz dönem Ceyhan Belediyesi’ne 200 personel tahsis ettiğini ancak 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından yöntemin değişmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
 
160 BİN KİŞİYE HİZMET EDİYORUZ
TYP kapsamında Ceyhan Belediyesi’nde çalışan 200 işçinin sözleşmelerinin Ağustos ayında sona erdiğini hatırlatan Kadir Aydar,  yeni talepte bulunmalarına rağmen bu işçiler için yeni iş akdi hazırlanmadığı gibi yeni işçi alımı hakkı da tanınmadığını kaydetti.
Ceyhan’ın 160 bin kişilik nüfusuyla belediyeden her alanda hizmet beklediğini, belediye yönetimi olarak Ceyhan’ın her noktasına gerek sosyal gerekse belediyecilik hizmetlerini eksiksiz götürmek için mücadele ettiklerini söyleyen Ceyhan’ın genç Belediye Başkanı Kadir Aydar, İŞKUR’un bu tutumunu değiştirmesi çağrısında bulundu.
 
KADROLAR MİLLİ EĞİTİM’E VERİLMİŞ…
Ceyhan’da nüfusa oranla işsizliğin de yoğun olarak yaşandığını vurgulayan Kadir Aydar, TYP kapsamında iş başı yapacak işçilerin Ceyhan Belediyesi yerine Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmetine sunulduğunu öğrendiklerini dile getirdi. Aydar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmetine sunulan kadrolarda yer alacak kişilerin de iki siyasi partinin ilçe başkanlıkları tarafından belirlendiğine dikkat çekti. 
 
DUYARLILIK BEKLİYORUZ
Bu uygulamanın Ceyhan halkına bir ceza niteliği taşıdığını savunan Kadir Aydar, “Ceyhanımıza hizmeti şiar edinmiş kişiler olarak belediye bünyesine eskiden olduğu gibi İŞKUR TYP programı aracılığıyla yeni işçi tahsisinde bulunulmasını istiyoruz. Ne yazık ki bugüne kadar talebimiz olumlu karşılanmadı ve belediyemiz bünyesine tek bir kadro dahi verilmedi. Bu konuda hem bakanlığımızdan, hem Adana Valiliğimizden hem de İŞKUR’dan Ceyhan halkı adına destek ve duyarlılık bekliyoruz. 31 Mart itibariyle parti gömleğini çıkarmış, Ceyhan’da genç, yaşlı, kadın, çocuk, herkesin ama her kesimin hizmet görmesi için ‘hizmet gömleğini’ giymiş Ceyhan’ın evladı olarak hem hizmetin en ücra yerlere ulaşması hem de işsizliğe bir nebze olsun çare bulunması adına Ceyhan Belediyesi’nin TYP kapsamından yararlanmasını ve talep ettiğimiz işçilerin iş başı yapmasını ümit ediyoruz” dedi.

Başa dön tuşu