YÜREĞİR

AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ŞÜKRANLA VE MİNNETLE ANIYORUZ

Başkan Çelikcan Mesajında  “Bir milletin yeniden diriliş destanının yazıldığı Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıl dönümünü kutluyoruz. Şanlı mücadelenin kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehitlerimizi ne kadar şükranla yad etsek azdır.'' dedi.

18 Mart pazar günü saat 13.30'da Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde Yüreğir Belediyesi ile Yüreğir İlçe Müftülüğü 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Şehitlere Saygı Programı düzenlenecek. Başkan Çelikcan programa bütün vatandaşları davet etti.

Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının kahramanca mücadeleleri sonucu kazanılan Çanakkale savaşının anlamının çok büyük olduğunu belirten Başkan Çelikcan ‘ Türk Milleti’nin bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan kahraman askerlerimiz, ülkemizi akıllarınca paylaşmaya gelen modern silahlar ve teçhizatlarla donatılmış yüz binlerce askere karşın kısıtlı imkânlara rağmen tarih yazmışlardır. Eğer biz bugün bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak, bunu orada yatan yüz binlerce şehidimize borçluyuz. Onlar bizim ölümsüz kahramanlarımızdır. Çanakkale Zaferi Türk Milleti’nin bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna nelerini feda edebileceğinin en güzel kanıtıdır.

 

Şimdi de askerimiz, polisimiz iman şuuru, vatan şuuru, bayrak şuuru ile canlarını seve seve feda ediyor, şahadet şerbetini içerek en güzel mertebeye erişiyorlar. Gencecik yiğitlerimiz terörle mücadele esnasında yaralanıyor, istirahat etmesi gerekiyor ama o bir an önce arkadaşlarının yanında olmak hainlere karşı vatanını, bayrağını savunmak istiyor. Bu yüksek bir iman ve yüksek bir vatan sevgisinin tezahürüdür. Ben bu vesileyle vatanı için gözlerini kırpmadan canını feda eden şehitlerimizin hepsini şükran ve rahmetle anıyorum.’dedi.

 

ŞEHİTLER ANILACAK

 

Yüreğir Belediyesi ile Yüreğir İlçe Müftülüğü saat 13.30'da Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde  18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Şehitlere Saygı Programı düzenlenecek. Programda Ömer Halisdemir'in Babası H.Hüseyin Halisdemir ve Adana İl Müftüsü Hasan Çınar konuşmacı olacak. Eyüp Sultan Cami İmamı Erhan Mete, Solak Zade Cami İmamı Ali Turhan, Şehir Hastanesi İmamı Halit Bolat ve Tarık Karadağ Kuran tilaveti sunacaklar.

 

Başa dön tuşu