SANAT

BAĞLAMA VE ŞAN İCRACISI YILDIRIM’DAN KONSER

 Halil Yıldıırım’ın deyişler ve semahlar konserinde insanlığı Anadolu’nun özüne, vicdanın çağına, mananın dergahına çağırarak “İnsanlığa giden yol edebin taşlarıyla döşeli! Bazen doğru yolda ilerlemek için, geriye gitmek gerekir” dedi.  Yıldırım’ın konserine Adanalıların ilgisi yoğundu.

 

“BAŞKANIMIZ SÖZLÜ’YE MİNNETTARIM”

Konser sırasında verdiği arada konuşan sanatçı Yıldırım, “Anadolu halk müziğinin köklerini barındıran, yaşadığı acılardan isyanlarına, coşkusundan evrenle bütünleştiği semahlarına, Alevi Bektaşi kültürüne, umuduna ve yaşama biçimine bir saygı duruşudur. Bana bu konserimdeki en büyük desteği veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Hüseyin Sözlü’ye minnettarım ve beni yalnız bırakmayan bana destek olan bütün Canlar’a sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Konser sonrası Adana büyükşehir belediye başkanının sanat danışmanı sayın Mahmut Tülek  yaptığı konuşmasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Hacı Bektaşi törelerine deyişler ve semahlar adlı konseriylede son derece önem verdiğini dile getirdi.

Başa dön tuşu