ÜNİVERSİTE

BAHAR ŞENLİĞİ’NE COLOR FEST DAMGA VURDU

Çok sayıda etkinlik ve konserlerin yer aldığı “Çukurova Üniversitesi 27. Bahar Şenliği” çeşitli etkinliklerle devam etti. Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen 27. Bahar Şenliği etkinlikleri sabah saat 10:00’da öğrenci kulüplerinin alan etkinlikleriyle başladı.

 

COLOR FEST ETKİNLİĞİ ADI GİBİ RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

Şenlik alanını dolduran öğrenciler, kurulan stantlarda bulunan ‘Formule Student ve Hidromobil Raçların Sergilenmesi,  Denge Bisikleti, Teleskop ile Güneş Gözlemi, Eşleştirme ve Madde Hme, Fotoğraf Sergisi ve Şenlik Fotoğraf Hatırası, Korumalı Futbol Gösterisi, Go Oyunu, Bilim ve Teknoloji Şenliği, Slack Line, Elektrikli Araçların Sergilenmesi ve Ok Atma’ etkinliklerine aktif katılım gösterdi. Çeşitli müziklerle dans edip, halay çektiler. Yapı ve Tasarım Kulübü tarafından organize edilen Geleneksel Color Fest etkinliği ise adı gibi yine renkli görüntüler oluşturdu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ve Prof. Dr. Şeref Erdoğan da şenlik alanında öğrencilerle sohbet edip vakit geçirdiler.

 

ACI BİBER YARIŞMASI DÜZENLENDİ

ÇÜ 27. Bahar Şenliği kapsamında üniversitenin değişik salonlarında çeşitli konferanslar, tiyatro gösterileri, yarışmalar, sergiler yer aldı. Yarışmaların en dikkat çekeni ise Acı Biber Yeme Yarışması’ydı. Şenlik alanında yapılan yarışmada öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Yarışmada dereceye girenler finale katılmaya hak kazandı.

 

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ ETKİNLİKLERİ GÜN BOYU SÜRDÜ

Drama Topluluğu tarafından Mithat Özsan Amfisi’nde sergilenen ”İstibat Kumpanyası” adlı tiyatro gösterisi görülmeye değerdi. Bilim ve Fen Kulübü tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Mehmet Emin Özel’in konuşmacı olarak katıldığı “Büyük Tarih Evren, Dünya ve İnsanlık” adlı konferans ile ÇÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nce organize edilen Yusuf Ziya Halefoğlu’nun konuşmacı olduğu “Koçluk Atölyesi” öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. 24 Nisan’da başlayan ÇÜ UNİLİG Müsabakaları da şenlik kapsamında en çok ilgi çeken etkinliklerin başında geliyor.

 

ÖĞRENCİLER KONSERLERLE STRES ATTI

Gün içerisinde Güzel Sanatlar Bölümü etkinlikleri kapsamında Gençlik Sahnesi’nde düzenlenen Çok Sesli Koro, Türk Halk Müziği Korosu ve Türk Sanat Müziği Korosu konserleri ile Dans Topluluğu ve Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileri büyük beğeni topladı.

Şenliğin ikinci gün etkinlikleri ÇÜ Pop Orkestrası ve Gece Yolcuları konseriyle sona erdi. 27. Bahar Şenlikleri farklı organizasyon ve etkinliklerle devam ediyor.

Başa dön tuşu