GENEL

Bakan Vedat Bilgin’den beklenen EYT açıklaması geldi

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT konusuyla ilgili sık sık açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir kez daha bu konuya değindi ve yeni bir açıklama yaptı. Asgari ücret, 3600 ek gösterge ve yarın da sözleşmeli personelle ilgili dosyayı açtığında basınla paylaşacağını söyleyen Bakan Bilgin, geçici işçiler ve EYT konusunda da açıklama yaptı.

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT konusuyla ilgili sık sık açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir kez daha bu konuya değindi ve yeni bir açıklama yaptı. Asgari ücret, 3600 ek gösterge ve yarın da sözleşmeli personelle ilgili dosyayı açtığında basınla paylaşacağını söyleyen Bakan Bilgin, geçici işçiler ve EYT konusunda da açıklama yaptı. EYT ile ilgili milyonlarca vatandaş gelecek açıklamayı bekliyor. Uzun yıllardır çözülemeyen bu sorunu gündeme alan Bakanlık, sık sık konu hakkında bilgilendirme yapıyor. Son olarak Bakan Bilgin, ’Geçici işçiler, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım, önümüzdeki günlerde söz edeceğim.’ dedi.

TAHIL KRİZİ AÇIKLAMASI

Bursa Üretim Sürecine Katılım Desteklenmesi Projesi çerçevesinde Bursa’da gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dünyanın gündemine oturan tahıl krizi ile ilgili de konuştu. Rusya ve Ukrayna savaşından sonra enerji ve tahıl sorunlarının öne çıktığı bir aşamadan geçildiğini söyleyen Bakan Bilgin, tahıl krizinin çözülmesinde de Türkiye’nin üstlendiği rolü herkesin gördüğünü belirtti. Türkiye’nin bu konuda tarihi bir rol oynadığını söyleyen Bilgin, ‘Bütün insanlık için bu rolü üstlendi.’ dedi.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

3600 ek gösterge konusuna da bir kez daha değinen Bilgin, tüm kamu çalışanlarını koruyan 3600 ek göstergeyi düzenleyecek çalışmalar yapıldığını, emekçinin enflasyon konusunda konumunu güçlendirdiklerini söyledi. Türkiye’nin sosyal sorumluluk projelerini uygulayacağını ifade eden Bilgin, ‘Ekonomideki olumsuzluklara karşı çalışanlar korunacaktır. Kimse endişe etmesin.’ ifadelerini kullandı.

EYT AÇIKLAMASI

Milyonların merakla beklediği EYT konusu ile ilgili de açıklama yapan Bakan Bilgin, ‘3600 ek gösterge, asgari ücret, yarın da sözleşmeli personel konusunda dosyayı açtığımda basınla paylaşacağım. Geçici işçileri EYT’yi tamamladığımız gün onları da açıklayacağım. Önümüzdeki günlerde söz edeceğim.’ dedi. Bakan Bilgin’in bu açıklamalarının ardından EYT’liler konuyla ilgili gelecek açıklamaya gözünü çevirdi.

Başa dön tuşu