ÜNİVERSİTE

BALCALI’DA DİYABET TEDAVİSİNDE TEKNOLOJİK YENİLİKLER SEMPOZYUMU

Hipokrat Konferans Salonun da gerçekleştirilen sempozyuma alanında uzman çok sayıda davetli isim katıldı. Etkinliğin açılışında ilk olarak konuşan Diyabet Diyetisyenliği Derneği Eş Başkanı Prof. DYT. Dr. Emel Özer, günümüzde diyabet hastalığı ile mücadele konusunda diyet yapmanın öneminin büyük olduğuna vurgu yaparak bu konuda endokrin uzmanları ile diyetisyenlerin birlikte çalıştığına işaret etti. Kilo vermenin hastalığın belirli evrelerinde tedavisinde çok büyük faydasının olduğunu sözlerine ekleyen Özer, diyetisyenlerinde hastaya doğru uygulamayı vermeleri gerektiğine değindi.

Daha sonra kürsüye gelen Diyabet Hemşireliği Derneği Üyesi Sultan Yurtsever Çelik diyabet hastalığında tedavinin sürdürülebilmesinin başlıca önemli adımlarından birinin diyabet hemşireliği olduğunu dile getirdi. Çelik, tedavi kadar hastayı doğru bilgilendirmenin de büyük önem taşıdığına işaret ederek diyabet hemşirelerinin de bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yapmak adın da eğitimlerini aldıklarını belirtti.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Tetiker ise böylesine önemli bir toplantıyı Adana da Balcalı Hastanesi’n de yapıyor olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, sempozyumda yapılacak bilimsel toplantıların dan katılımcıların büyük fayda sağlayacağına vurgu yaptı. Tetiker, diyabet tedavisinde her geçen gün yeni yaklaşımlar olduğuna dikkati çekerek bu yaklaşımların en önemlilerinden birinin de teknolojik yenlikler olduğuna bu yenilikler konusunda sempozyum boyunca konunun uzmanlarından çeşitli bilgiler alacaklarına inandığını dile getirdi.

Son olarak konuşan Türk Diyabet Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İlkova diyabet tedavisinde günümüzde birçok teknolojik yenilik olduğunu bu yenilikleri böylesine önemli bir sempozyum da konuşacak olmalarının da ayrıca değerli olduğuna değindi. İlkova sempozyum sonunda katılımcıların buradan ayrılırken bilimsel bir zenginlikle çalışmalarına değer katacaklarına inandığının altını çizerek, ayrıca bu sempozyuma Adana’nın ev sahipliği yapmasından da mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Diyabet Tedavisinde Teknolojik Yenilikler Konulu Sempozyumun oturumlarına geçildi. Oturum sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Başa dön tuşu