ÜNİVERSİTE

BALCALI’DA MİNİK HASTALAR İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Hipokrat Toplantı Salonunda Balcalı Hastanesi Başhekimliği ve Gönüllüler Derneği'nin birlikte organize ettiği etkinlikte çocuklar hem eylendi hem de geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Tedavileri hastane ortamında devam eden çocuklar, aileleri ve hemşirelerle birlikte şarkılar eşliğinde eğlendi. 
 

Programda, çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören Suriyeli çocuklar da kendilerine armağan edilen bu bayramı ilk kez kutlamanın mutluluğunu yaşadı. 

Balcalı Hastanesi Gönüllüler Derneği Başkanı Güngör Uysal, etkinlikte yaptığı konuşmada, artık bir gelenek haline getirdikleri organizasyonda amaçlarının tedavi gören çocukları biraz olsun klinik ortamından ayrı tutarak gözlerindeki mutluluğu görmek olduğunu ifade etti. Uysal, geçtiğimiz aylarda talihsiz bir yangın olayı yaşadıklarını bu yüzden 23 Nisan organizasyonunu da bu etkinlikle beraber geçte olsa yapmak istediklerini söyleyerek, organizasyonu gerçekleştirmelerini sağlayan başta Başhekimlik olmak üzere Çocuk Kanser Derneğine ve birçok kurum ve kuruluşa teşekkür etti.

Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şebnem Bıçakçı ise 23 Nisan'ın çocuklar için bambaşka bir anlam ifade ettiğini söyledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği dünyadaki tek bayram olan 23 Nisan’ı hastanede tedavi gören minik yürekler ve aileleriyle birlikte geçte olsa kutlamanın ayrıca mutluluğunu yaşadıklarını da belirten Bıçakçı, tedavi gören minik hastalarında bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlikte çocuklar şarkılar ve palyaço gösterileri eşliğinde eğlendi. Çocukların bu sevincine hemşireler ve aileler de ortak oldu.

Başa dön tuşu