GENEL

BARIŞ PINARI’NA EN GÜÇLÜ DESTEK ADANA’DAN

Adana Ulu Cami avlusunda ikindi ezanının akabinde başlayan programda basın açıklamasını ASİM Başkanı Mahmut Eraslan yaptı. Türkiye'nin artık bölgede oyun kurucu olarak bulunduğunu ifade eden Eraslan; "Ülkemiz dün olduğu gibi bugün de bölgede barışı sağlayacak merkez konumundadır" dedi. 

Adana'da faaliyet gösteren çeşitli STK temsilcilerinin ve Adana'ya üniversite okumaya gelen üniversite öğrencilerinin de katıldığı basın açıklamasında Mahmut Eraslan sözlerine şöyle devam etti;

"Barıştan her geçen gün uzaklaşan bölgede yerleşim yerleri adeta hayalet şehirlere dönmüş ve sivillerin ölümleri sadece sayısal bir veri hüviyetine dönmüştür. 

Son bir kaç yıldır terör örgütlerini kuran, destekleyen ve palazlandıran emperyalist güçlerle süren siyasi müzakerelerden sonuç alınamayınca Türkiye için tek seçenek askeri çözüm olmuştur. Elbette silah tacirlerinden ve onların karanlık adamlarından başka kimse savaşı istemez ancak bugün ülkemizin mücadelesi bir savaş değildir. Bu, insanlığın var olduğu günden bu yana gelen hak ile batılın mücadelesidir. Bu kavga, dünyaya hakim olmak isteyen siyonist-haçlı ile dünyayı kurtarmak isteyen hilalin kavgasıdır.

Birilerinin iddia ettiği gibi bu Türk-Kürt savaşı da değildir. Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkesi ve diğer tüm ırklarıyla Anadolu'da yaşayan insanlar kardeştir. Birbirinden kız alıp verecek kadar iç içe geçmiş,aile olmuş ve Anadolu Medeniyeti'ni kurarak farklı kültürlerin nasıl bir arada yaşayabileceğinin dersini vermiştir. Bu medeniyetin oluşturduğu Anadolu irfanı, dinini sormadan her zaman mazlumların yanında yer almış, bundan sonra da almaya devam edecektir.

Eğer inanıyorsanız üstün gelecek sizlersiniz müjdesini içine sindirmiş bir avuç imanlı insanın bu işe Allah rızası için giriştiğini görmek gerçeği arayan insanlar için zor değildir.

Askerlerimizin terörden temizlediği bölgelerin kamuoyuna yansıyan fotoğrafları ile siyonist-haçlı güçlerin terör bahanesi ile operasyon yaptığı bölgelerin fotoğraflarına bakmak bile bu söylediklerimiz için yeterli kanıttır.

Gerek operasyonun amacı, gerek bugüne kadar uygulanış şekli ve gerekse operasyona karşı çıkanların niteliğine baktığımız zaman ülkemizin haklılığı bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden Adana'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarının çatı oluşumu ASİM olarak biz, Barış Pınarı harekatını desteklediğimizi ilan ediyoruz.

Bu vesileyle, Barış Pınarı Harekâtı'nda kahraman askerlerimize ve asil milletimize başarılar diliyor, operasyonun başta bölge halkları olmak üzere, coğrafyamıza bir an önce barış getirmesini arzu ediyoruz."

Başkan Mahmut Eraslan'ın açıklamalarını ardından Adana Müftülüğü Merkez Vaizi İdris Polat Fetih Duası yaptırdı.

Başa dön tuşu