YAŞAM

BARO HAYVAN HAKLARI KOMİSYONUNDAN SUÇ DUYURUSU

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nevzat Elçi, Komisyon Üyeleri Stj Av. Funda Adamhasan, Stj. Av. Selay Dağsuyu ve Stj. Av. Hatice Ehliz tarafından; Adana Adliyesinin anlaşmalı olduğu yemek firmasının araç sürücüsü hakkında 'sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara eziyet' etmesine kayıt kalmayarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

Adliyenin arka sokağında (Av. Kamil Tekerek Sokak) yaşanan olayda, yemek firmasının araç sürücüsünün söz konusu köpeği ezmiştir. Olaya ilişkin veda kayıtları ve fotoğraflar incelendiğinde eziyet gören dilsiz dostumuzun can çekiştiği ve acı içinde kıvrandığı fark edilmiştir.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, insanlarımızı ve kamu vicdanını derinden yaralayan bu vahşi olayın faali hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

 

Av. Küçük, "Hiçbir hayvana kötü davranılamaz, acımasız ve zalimce eylem yapılamaz. Adana Barosu olarak sosyal ve toplumsal hassasiyetlerimiz çerçevesinde gerek Adana'mızda gerekse de Türkiye'nin her yerinde yaşanan hak ihlallerine, insani ve vicdani olguların bir kenara bırakılarak hayvanlara yönelen vahşi ve acımasız saldırılara da seyirci kalmayarak, sorumlular hakkında yasal işlem yapılması, hak ettikleri cezayı almaları noktasında etkili çalışmalar ve takip yapmaya devam edeceğiz." dedi

Başa dön tuşu