SEYHAN

Başkan Akay’dan Stratejik Plan mesajı

Seyhan’ı Seyhanlı ile birlikte yönetmek için her zaman kent dinamikleriyle istişare içinde olan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan’ın gelecek 5 yılda yol haritası olacak 2020-2024 Stratejik Planı görüşülmek üzere Meclis gündemine taşıdı.

 

“ STRATEJİK PLAN HER KESİMİN GÖRÜŞÜ ALINARAK HAZIRLANDI”

Seyhan Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantılarının 1. Oturumunda yeni dönemin hayırlı uğurlu olması temennisini dile getiren Başkan Akay, Stratejik planın başta Adana Valisi Mahmut Demirtaş olmak üzere Kamu görevlileri, kent dinamikleri, Muhtarlar ve konunun uzmanlarıyla görüşülerek hazırlandığını aktardı.

 

“YAPACAKLARIMIZ STRATEJİK PLANLA SINIRLI KALMAYACAK”

Başkan Akay “Stratejik Planı hazırlarken başta Valimiz olmak üzere tüm ilgilileri ziyaret ederek görüşlerini aldık. Seyhan için ne yapılmalı, nelere ihtiyaç var bunları görüştük. Kendi düşüncelerimizi de ekleyerek planı hazırladık. Size sunuyoruz. Tabi mutlaka revize edilecek bölümler olabilir. Hedefimiz onaylanan planı, toplumun önüne en yakın şekilde sunmaktır. Ancak şu da bilinmelidir ki, yapacaklarımız, Stratejik planla sınırlı kalmayacak” dedi.

 

“KENT KONSEYİNİN KARARLARINI SİZ MECLİS ÜYELERİNE SUNACAĞIZ”

Belediyede halkın temsili noktasında Seyhan Kent Konseyi’nin önemli bir adım olacağını kaydeden Başkan Akay, şöyle konuştu;

 

“Seyhan Kent Konseyi’nde Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Demokratik Kitle Örgüt Temsilcileri, İş insanları, Dernek veya Odalarının temsilcileri, Muhtarlar ve Kamu görevlileri var. Yani kentin tüm katmanlarından temsilciler var. Burada oluşturulan engelliler, sağlık gibi kozalarda, yaşadıkları sorunlarla ilgili çözüm önerileri ortaya çıkacak. Sorun veya çözüm önerilerinden Belediyeyi ilgilendiren konuları Meclis gündemine alarak sizlere sunacağız. Böylece Kent Konseyi aracılığıyla halkın sorunlarını Meclise taşımış olacağız. Meclisin onayladığı kararlar da uygulanacak”

 

Meclis üyelerinin gündem dışı konuşmalarının ardından 2020-2024 Yılı Stratejik Plan tasarısı, 2020 Yılı Performans programı tasarısı ve 2020 Mali yılı Gelir-Gider Bütçe tasarısı ilgili komisyonlara sevk edildi. Bütçe görüşmeleri Ekim ayı boyunca sürecek. 

Başa dön tuşu