YÜREĞİR

BAŞKAN ÇELİKCAN’DAN BİRİNCİLERE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR…

Yüreğir Belediyesi’nin 26-27 Mayıs tarihinde 11 Kültür Evi genelinde düzenlediği seviye tespit sınavında 7’inci sınıflarda Fatih Sultan Mehmet Kültür Evi’nden Yusuf Göktürk, Ahmet Yesevi Kültür Evi’nden Mehmet Ali Özdemir, 6’ncı sınıflarda Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nden İrem Tamak, 5’inci sınıflarda ise Ahmet Yesevi Kültür Evi’nden Zekeriya Özhan birinci oldu. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın elinden aldı. Başkan Çelikcan birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere ise tablet hediye etti.

 

Çocukların bir ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Bir ülkenin geleceğine sahip çıkacak nesiller ilk etapta iyi bir eğitim ve öğretimle yetişir. İyi bir eğitim ve öğretim de gençliği yetiştirecek eğitim kadrosunun iyi donanımlı olmasını gerektirir. Bu bir döngüdür. Kültür ve değerlerimizi koruyabilme,  bunları gelecek kuşaklara iletebilme başarımız çocuklarımızın iyi eğitim ve öğretimi ile direkt orantılıdır. Biz de belediye olarak ilçemizde hayata geçirdiğimiz 11 Kültür Evimizde bu anlayışla hareket ediyoruz. Ne mutlu ki Kültür Evlerimiz eğitimde, sosyal aktivitelerde, beceri kurslarında 7’den 70’e Yüreğirli vatandaşlarımızın buluşma mekanları oldu.”dedi.

 

YÜREĞİR BELEDİYESİ KÜLTÜR EVLERİ

Başkan Çelikcan “Kültür Evlerimiz 90 ayrı branşta 800’e yakın kursla yılda ortalama 30 bin Adanalımıza hizmet veriyor. Dar gelirli ailelerimizin çocuklarına yönelik takviye eğitim programlarımız hem çocuklarımızın eğitim hayatında ve sınav hazırlıklarında yardımcı oluyor, hem de onları sokağın olumsuz koşullarından uzak tutmayı hedefliyor. Bugün burada çocuklarımız için kültür evlerimiz genelinde düzenlediğimiz seviye tespit sınavında dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Geleceğimizin teminatı yavrularımızı kutluyorum. Allah zihin açıklığı versin, Başarıları daim olsun.” şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu