YÜREĞİR

BAŞKAN ÇELİKCAN ”ÜLKEMİZİN GELECEĞİ EĞİTİMDE”

Öğrencilere laptop, notebok,tablet bilgisayar,kırtasiye, eğitim seti ve plaket veren Başkan Çelikcan '' Çağdaşlaşmanın, kalkınmanın, hür ve demokratik bir toplum olabilmenin en etkili aracı eğitimdir.Biz de bu amaçla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi eğitim alması için mücadele ediyoruz. Sizler iyi bir eğitim alıp, güzel bir insan olarak yetiştiğiniz zaman geleceğimiz de emin ellerde demektir.'' dedi.

 

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan ödül töreninde konuşan Başkan Çelikcan ''Çocuklarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Yüreğir'e 11 adet kültürevi ve içinde bulunduğumuz kültür merkezini hizmete açtık. Her yıl buralardan 30 bin insan faydalanıyor.  Ortalama 3 bin öğrencimiz her yıl eğitime destek kurslarından ücretsiz faydalanıyor. Bunun yanı sıra çocuklarımıza buralarda boş zamanlarını geçirecek sportif etkinlikler de düzenliyoruz. Ülkemizin geleceğinin eğitimde olduğu için eğitime  büyük önem eriyoruz. Eğitime yapılan yatırım hiç bir zaman boşa gitmez.'' diyerek her şeyin başının eğitim olduğunu belirtti.

 

BU VATANI MİRAS ALMADIK EMANET ALDIK

 

Üzerinde yaşadığımız toprakları atalardan miras almadıklarını, emanet aldıklarını belirten Başkan Çelikcan ''Ülkemizin yönetiminde sizler söz sahibi olacaksınız. Buraların yurt edinilmesinde çok şehit verdik. Bu vatanın her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulandı. Buraları muhafaza etmek, geldikleri makamlarda dürüst  çalışmak hepimizin ortak gayesi olmalıdır. Bayrağı hep ileriye taşımalıyız.'' diyerek çalışarak ülkemizi en iyi noktalara getirmemiz gerektiğini belirtti.

 

ÖĞRENCİLER VE VELİLER ÇOK MEMNUN

 

Fen Lisesini kazanan ve Doğankent Kültürevinde eğitim gören Furkan Altınyüzük yaptığı konuşmada Başkan Çelikcan ve öğretmenlerine teşekkür etti. Bulundukları bölgede ücretsiz eğitime destek kurslarına katılarak sınavlardan iyi bir sonuç aldığı için mutlu olduğunu belirtti

 

Öğrenci velileri adına konuşan Zekiye Özdemir ise yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Mahallesi Ahmet Yesevi Kültürevinde çocuğunun eğitim gördüğünü, boş zamanlarını buralarda geçirerek sokağın olumsuz koşullarından uzak kaldığından dolayı yapılan uygulamadan çok memnun olduklarını belirtti.

Başa dön tuşu