YÜREĞİR

BAŞKAN ÇELİKCAN ”YENİ ADANA GAZETESİ TARİHE TANIKLIK ETMİŞTİR”

23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel, 22. Dönem Adana Milletvekili Ziya Yergök, Fehmi İnceoğlu, Ahmet Yahşi, Vahit Şahin, Sadi Sürenkök, İsmail Başkan, Ali Kaya,Hasan Yapıcı, Cemil Denli 25 Aralık'ta 100. yılını kutlayacakları Yeni Adana Gazetesi'ne verdikleri destek için Başkan Çelikcan'a teşekkür ettiler.

 

Yeni Adana Gazetesi'nin yayın hayatını devam ettirmesi için maddi manevi destek olduklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Kurulduğu günden bu yana Adana'nın Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine bağlı olarak yayın hayatını devam ettiren Milli Mücadelenin asırlık tanığı ve destekçisi Yeni Adana Gazetesi'nin kuruluş yıldönümünü kutluyorum.'' dedi.

 

YENİ ADANA GAZETESİ MİLLİ MÜCADELENİN ASIRLIK TANIĞIDIR

 

Basın ahlak ilkelerine saygılı yayın politikasını sürdüren Yeni Adana Gazetesi 100 yıldır dimdik ayakta olduğunu belirten Başkan Çelikcan.''Yeni Adana Gazetesi'nin Yeni Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinde büyük emekleri vardır. Adana’yı Fransızlar işgal ettiği için yayın olanağı kalmayınca milli mücadeleye destek vermek için Toroslara çekilerek yayın hayatını zor şartlar altında canla başla sürdürmüşlerdir. Yeni Adana Gazetesi'ne  mücadelelerinden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. '' şeklinde konuştu.

 

Heyet adına söz alan 22.Dönem Adana Milletvekili Ziya Yergök, Yeni Adana Gazetesi'nin  1918 yılından bu yana bütün zorluklara rağmen Türkiye'de kesintisiz yayını devam ettiren en eski gazete olduğunu belirtti. Tarihe tanıklık eden bir gazete olduğunu da belirten Yergök ''Yeni Adana Gazetesi Adana'da ve Türkiye'de okul görevi gören ve bir çok gazetecinin yetiştiği önemli bir gazetedir. Özellikle  kurtuluş mücadelesine verdiği destek ise takdire şayandır. Adana'yı işgal eden düşmanlar tarafından, Milli Mücadeleye destek verdiği için kapatılan gazete tren vagonlarında yayın hayatını sürdürmüştür. Bütün zorlukları aşarak yayın hayatını sürdürmeye devam ediyor.'' diyerek gönüllü olarak Yeni Adana Gazetesi'ne destek olduklarını ve herkesin bu gazeteye destek olması gerektiğini belirtti.

 

Başa dön tuşu