ÇUKUROVA

BAŞKAN ÇETİN’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI

Başkan Çetin, "Ülkemizin içinden geçtiği zor günleri, yine birlik ve beraberlikle tek yürek olarak atlatacağımıza inancım tamdır.

 

Bağımsızlığımızın simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, özgürlük için Kurtuluş Savaşı’nda canını feda eden tüm silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi. Çetin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ücretsiz olarak düzenledikleri Edip Akbayram konserine tüm Adana halkını davet etti.

"TEK YÜREK OLACAĞIMIZA İNANCIM TAM"

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, tüm halkın 30 Ağustos Zafer Bayramını yayınladığı bir mesajla kutladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalist işgalci güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın, 26 Ağustos 1922’de işgalcilere karşı verilen kararlı ve inançlı mücadeleyle 30 Ağustos’ta zaferle taçlandığını belirten Başkan Çetin, mesajında şunları kaydetti:

 

"Ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık inancıyla verdiği mücadele, tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan büyük bir zaferdir. Yurdun dört bir yanından Ulusal Kurtuluş mücadelesine katılarak canını ortaya koyan kahramanlarımızı minnetle anmak, onların kazandığı bağımsızlığı korumak hepimizin olduğu gibi gelecek nesillerin de boynunun borcudur.

 

Birlik ve beraberlikle, 95 yıl önce yazılan bu zafer destanı, Cumhuriyet ve demokrasi tarihimizin de başlangıcı niteliğindedir. Ülkemizin varlığını, birliğini, beraberliğini tehdit eden her saldırıya, bugün de birlikle ve dayanışmayla karşı durma gayreti içerisindeyiz. Ülkemizin içinden geçtiği zor günleri, yine birlik ve beraberlikle tek yürek olarak atlatacağımıza inancım tamdır.

 

Bağımsızlığımızın simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, özgürlük için Kurtuluş Savaşı’nda canını feda eden tüm silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyorum.”

 

"ZAFER KONSERİNDE BULUŞALIM"

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ücretsiz olarak düzenledikleri Edip Akbayram konserine tüm Adana halkını davet etti. Çetin, "Yurdumuzu işgalden kurtararak, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan büyük zaferin yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızdaki tüm komutanlarımızı, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anacağız.

 

Büyük Taarruz'un 95'inci yıl dönümünü görkemli bir şekilde kutlamak için müzik dünyasının sevilen sanatçısı Edip Akbayram'ı Adanalılarla buluşturup birbirinden güzel şarkılarla zafer coşkusunu yaşayacağız. Tüm halkımızı Çukurova Belediyesi bahçesinde saat 20.00'de gerçekleştireceğimiz zafer konserimize davet ediyorum" dedi.

Başa dön tuşu