ÇUKUROVA

BAŞKAN ÇETİN’DEN EFSANELERE VEFA

2 yıl önce bir aracın çarpması sonucu geçirdiği ciddi sakatlık sonrası yürümekte zorlanan Nevzat Karazincir ile geçen yıl geçirdiği beyin kanamasının ardından uzun süre yoğun bakımda kalan Tombik Ahmet kendilerine gösterilen ilgi ve destekten dolayı duygulanırlarken, Başkan Çetin’in ziyaretinin kendilerine moral verdiğini söylediler.

Başkan Çetin’in Türk sporunun 2 efsane ismine yaptığı ziyaretlerde Adana’nın uluslararası voleybol antrenörü Fehmi Gerdan ile spor yazarı K. Yalçın Göl de yer aldılar.

 

BAŞKAN ÇETİN’E SONSUZ TEŞEKKÜR

Ziyaret sırasında duygulu anlar yaşayan Nevzat Karazincir, “İnsanoğlu ne oldum değil, ne olacağım demeli. Türk spor tarihine geçen şahsımı hatırlayarak ziyaret etmesi büyük inceliktir.  Büyük vefa örneği gösteren Soner Çetin Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun” diye konuştu.

 

 Bu ziyaretten oldukça heyecanlanıp duygulandığını belirten Adana Demirspor’un ve Türk futbolunun efsane futbolcusu Tombik Ahmet, “Sosyal Demokrat Belediye Başkanımız bu anlamlı ziyareti ile ne kadar vefalı olduğunu göstermiştir. Spor ve sporcu dostu başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Türk spor tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran Nevzat Karazincir ve Tombik Ahmet gibi böyle değerli spor adamlarının kolay yetişmediğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “ Yine ilkleri yaşıyoruz ve ilk kez böyle bir anlamlı ziyaret gerçekleştiriliyor. Onları anmak, yanlarında olmak bizim boynumuzun borcu. Önemli olan yaşarken değerlere sahip çıkmaktır. Nevzat Karazincir ve Ahmet Yaşar için ziyaretimiz bir ilk ama son olmayacaktır. 2 efsane spor adamı için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Adana’mızın göğsünü kabartan tüm değerlere sahip çıkacağız” diye konuştu.

Kentimiz ve ülkemizin tanıtımına katkıları bulunan efsane sporcuları desteklemek ve yaşatmak adına ne gerekiyorsa yapacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Çetin konuşmalarını şöyle sürdürdü, “Geçmiş dönemlerde Adana sporuna büyük hizmeti geçen elleri öpülesi sporcuların kısıtlı olanaklara rağmen sağladıkları başarılar çok anlamlı. O dönemlerde para, transfer, kaliteli malzeme, tesis, teknoloji yoktu. Bu nedenle, kimileri yaşamını kaybeden, kimileri hayatta olan ünlü sporcuları çok önemsiyoruz. Gençlere rol model olacak sporcuları iyi tanımak gerekir. Günümüzde sporcular çok şanslı. Her türlü olanağa sahip olan gençlerin eski ağabeylerinin nasıl antrenman yaptıkları, müsabakalara nasıl hazırlandıklarını, başarıyı nasıl yakaladıklarını araştırmaları gerekir.”
Çetin, Adana ve ülke sporuna önemli katkı sağlayan Nevzat Karazincir ve Tombik Ahmet gibi ünlü spor adamlarının isimlerini spor tesislerine vererek onları onurlandırmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.

 

Başa dön tuşu