GENEL

Başkan Sözlü, “Anısını da eserini de sonsuza kadar yaşatacağız”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk’ü yok etmek isteyen iç ve dış düşmanlara karşı başlattığı mücadelenin, Türk Milleti’nin azmiyle başarıya ulaştığını söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, “Zamanın büyük devletlerinin Osmanlı’yı parçalamak, Anadolu’daki Türk varlığını ortadan kaldırmak için harekete geçtiği bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk, tüm bu niyetlerin sahiplerine dur demiş ve milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya bir kez daha ilan ve ispat etmiştir” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, askeri başarıdan sonra inkılaplarla, Türkiye Cumhuriyeti’nin yönünü medeniyete çevirdiğini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, “ ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek verilen kurtuluş mücadelesinin ve askeri başarının ardından, yeni bir ülkenin temellerini atan, Cumhuriyet ilan ederek Türkiye’nin medeni dünyada yerini almasının altyapısını oluşturan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, olanaklar ne denli kötü olursa olsun Türk Milleti’nin, hürriyetini kimsenin eline teslim etmeyeceğini bilmenin verdiği kararlılıkla hareket etmiştir” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek varlığını sürdürmesi için, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının, kurduğu Cumhuriyetin kazanımlarının yaşatılması ve geleceğe taşınması gerektiğini belirten Başkan Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde O’nu özlemle, rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan, gösterdiği hedeften asla sapmamalıdır. O’nun değerini her geçen gün çok daha iyi anlıyoruz. Anısı yüreğimizde sonsuza kadar yaşayacak. Eseri olan Türkiye Cumhuriyeti de, dünya varolduğu sürece Türk’ün vatanı olmaya devam edecek.”

Başa dön tuşu