BÜYÜKŞEHİR

Başkan Sözlü’den ‘yerli ürün’ vurgusu

“ADANA, GASTRONOMİDE MARKALAŞIYOR”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ankara ATO Congresium'da düzenlenen Travelexpo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’ne katıldı. Zirvede ‘Yerel Yönetimler Gözüyle Gastronomi ve Turizm’ temasında bir konuşma yapan Başkan Hüseyin Sözlü, Adana’nın Çukurova’nın bereketli topraklarının gözde şehri olduğunu ve kültürü, doğası, sarı sıcağı, lezzetiyle ve gastronomi alanında markalaşma yolunda hızla ilerlediğini, kentin sahip olduğu doğal avantajları çalışkan insanlarının özverisi ile ekonomik değere dönüştürüldüğünü belirtti ve kentte düzenlenen Lezzet Festivali’nden bahsetti.

 

“YERLİ ÜRÜNLERİMİZ, LEZZETLERİMİZ KULLANILMALI”

Adana’nın çok çeşitli tarım ürünlerinin yetiştirilebildiği topraklarda olduğunu bu sebeple de ürün çeşitliliğinin fazla olduğu kentte aynı zamanda o ürünlerin sofraları da lezzetlendirdiğini ifade eden Başkan Sözlü, İtalya’nın pizzasının Dünyaca bilindiğini, çeşitliliğinin fazla olmasına rağmen isminin tek olduğunu söyleyerek Adana’nın yöresel sofrasının lezzetlerinin farklı isimlerle anılmasının doğru olmadığını söyleyerek yerli ürünlerin daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

515 KİLOGRAMLIK BAKLAVA SUNULDU

Fuar kapsamında Adanalı aşçıların da hazırlanmasında destek verdiği 515 kilogramlık baklavanın özel fırında pişirilmesiyle "Guinness Dünyanın En Büyük Baklava Rekoru" kırılarak fuarı ziyarete gelenlere sunuldu.

Başa dön tuşu