GENEL

Biz de Varız Destekleme Derneği’nin muhteşem gecesi

9 Ekim 2018 tarihinde kurulan dernek, kuruluşunun üzerinden henüz 6 ay geçmemesine rağmen, oldukça sağduyulu yaklaştığı Adana’nın daha yaşanabilir ve çağdaş bir kent haline gelmesi konusuna katkı sağlamak amacı ile etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Derneğin 80 kişiyi aşan donanımlı ve işinde başarılı olmuş üyeleri, ihtiyaç duyulan yerde “Biz de Varız” diyerek, yaşadıkları şehre değer vermeye kararlı görünüyor.

 

Biz De Varız Destekleme Derneği’nin ana kuruluş amacı her ne kadar insan ve doğal hayata olumlu şekilde dokunacak projeler üretmek olsa da, dernek başkanı Esin Parlak, birlikte çalışmanın ana koşulunun, birliğin kaynaşması olduğu görüşünü savunuyor. Bu görüşten hareketle dernek üyesi Ümit Özer tarafından işletmeciliği yapılan Kapça Gurme Tatlar isimli restoranda, derneğin ilk geniş çaplı kaynaşma toplantısı yapıldı.

 

İlk kaynaşma toplantısına dernek üyesi Faik Kasapoğlu damga vurdu.

Biz de Varız Destekleme Derneği’nin de yeni kurulan korosunun başında olan Sayın Kasapoğlu, tam 36 yıldır, yani rekor sayılacak bir süredir yönettiği Adana Öğretmenler Korosu ve Biz de Varız Her Telden Nağmeler Korosu’nu kardeş korolar ilan ederek, muhteşem bir gecenin yaşanmasını sağladı. Mekanın doldurulduğu gecede konuşma yapan dernek başkanı Esin Parlak, kuruldukları günde bu yana dokundukları ve dokunacakları konularda bilgi verdi. Parlak,, derneğe üye olma konusundaki aşırı yoğun talep karşısında, son derece aktif bir üyelik komisyonu kurduklarını, kuruldukları günde bu yana, yani 5 aylık süreçte, anız konusunda yaptıkları çalışmayı valiliğe sunduklarını, DOHAYKO ve Mersin Alzheimer Derneği’ne katkıda bulunduklarını, Türkiye genelindeki zor durumda bulunan eğitim gereçleri ihtiyacı içerisindeki kurumlara yardım ettiklerini, maddi olanaktan yoksun minik sporculara destek verdiklerini ve Adana’nın en büyük sosyal projesi olmaya aday ‘’Engel Olma, Destek Ol’’ projesi ile yine güzel yürekli insanların desteği ile güzel işler yapacaklarını ifade etti.

 

Biz de Varız Destekleme Derneği Üyelerinin de desteği ile dernek başkanı Parlak, yarattıkları sinerjiyi maksimum düzeyde topluma fayda sağlamaya çalışmakta kullanacaklarını ifade etti. 

Başa dön tuşu