GENEL

Biz de Varız Destekleme Derneği proje fabrikası gibi

ADANA – Biz de Varız Destekleme Derneği, geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve kent sorunlarına ışık tutan çalışmalarıyla farkındalık yaratmaya ve hızla büyümeye devam ediyor. Kısa sürede değişik meslek gruplarından önde gelen 75 kişiyi dernek çatısı altında buluşturmayı başaran Biz de Varız Destekleme Derneği, dernek içi eğitimleriyle de toplumsal sorunlara farklı bir bakış açısı getiriyor.

 

Komisyonlar kuruldu

Dernek içinde kurulan komisyonlarla bölge sorunlarından, dezavntajlı grupların sorunlarına kadar birçok konuyu masaya yatırdıklarını, proje geliştirdiklerini ve çözüm bulmaya çalıştıklarını belirten Biz de Varız Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Esin Parlak, “En büyük projenin dernek içi iletişimi arttırmak olduğuna inanarak, ilk önce birbirimizin enerjisini paylaşmayı öğrendik. Şu anda 3 komisyonumuz aktif olarak projeleri üstünde çalışıyorlar” dedi. Parlak, 2 Mayıs 2019’da gerçekleştirilecek “Engel Olma Destek Ol” projesinin hazırlıklarına devam ettiklerini ve yoğun şekilde çalıştıklarını da belirterek, farklı kulvarlarda da çözüm odaklı projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Gülşen, Anavarza’yı anlattı

Derneğin son toplantısında Dr. Öğretim Üyesi Fatih Gülşen de “Anavarza” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ülkenin en önemli değerlerinden biri olan Anavarza’nın tarihçesi ve eşsiz kalıntıların nasıl korunması gerektiğini dernek üyelerine anlatan Gülşen, bu yöndeki duyarlılığın artması için Biz de Varız Destekleme Derneği ile birlikte işbirliği yapabileceklerinin altını çizdi.

 

Çocuk istismarı konusunda işbirliği

Toplusal sorunların başında gelen cinsel istismar ve çocuk istismarları konusunda ise Uluslar arası Çocuk Cinsel İstismarı ile Mücadele Derneği Adana Koordinatörü Gamze Özyedek dernek üyelerine bilgi aktardı. Bu konuda dernek olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Özyedek, çocukları istismardan koruyabilmek için dikkat edilmesi gereken noktaları aktardı.

 

Kurtoğlu, dernekler yasasını anlattı

İl Dernekler Masası Müdürü Recep Kurtoğlu da, derneğin toplantısında konuk olarak yer aldı. Dernek Başkanı Esin Parlak ve kurucu yönetim kurulunun, Biz de Varız Destekleme Derneği’nin kuruluş aşamasında en ufak bir detayı bile atlamamak adına, çok ciddi bir çalışma yaptıklarını ve kendilerinden destek aldıklarını ifade eden Kurtoğlu, tüm derneklerin aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini kaydetti.

 

Konuşmaların ardından Dr. Öğretim Üyesi Fatih Gülşen’e Anavarza sunumu nedeniyle Dernek Başkanı Esin Parlak ve Onur Konuğu Recep Kurtoğlu tarafından plaket takdim edildi.

 

Başa dön tuşu