SEYHAN

“Bu Milletin Başındaki Kuvvet; Kalbi, Vicdanı ve Mevcudiyetidir”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TBMM’nin kuruluş için ise “23 Nisan 1920 demokratik, laik ve bağımsız Türk Devletinin temellerinin atıldığı ve halkın kendi geleceğine sahip çıktığı gündür“ifadelerini kullandı.

 

Başkan Zeydan Karalar yayınladığı mesajda;

 “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. 23 Nisan tarihi uluslararası bir bayramımızın yanında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97. kuruluş yıl dönümüdür. 23 Nisan 1920 demokratik, laik ve bağımsız Türk Devletinin temellerinin atıldığı ve halkın kendi geleceğine sahip çıktığı gündür.

 

23 Nisan egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiği gündür. 23 Nisan bağımsızlığın ve istiklalin ilanıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk TBMM’nin kuruluşu ile ilgili söylediği ‘Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur.

 

Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir’ sözü ile geleceğe dair mesajını vermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97. Kuruluş yıl dönümünü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım” ifadelerine yer verdi.

Başa dön tuşu