SİYASET

Bu nasıl bir anlayış?

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, tüm dünyayı etkisi altına alan ‘Koronavirüs’ salgınında CHP’li belediyelerin halka hizmetinin engellenmesine sert tepki gösterdi.

Evlerine kapanmak zorunda olan vatandaşların gerek sağlık problemleri gerek gıda ve gerekse maddi imkansızlıklar nedeniyle büyük bir çöküntü yaşadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “Bu zor günlerde millete hizmete adanmış CHP’li belediyelerin iktidar eliyle engellenmesine anlam vermek oldukça güç” dedi.

Siyasi iktidarı halkın dikkatine ve vicdanına sunan Dr. Şevkin, “Koronavirüs gibi bütün dünyayı etkisi altına alan salgın hastalığı dahi siyasi bir ayrıştırma ve ötekileştirme hareketine dönüştürdüler” dedi.

“UYGULAMALARA BAKAR MISINIZ?”

Vatandaşa derman olmak yerine vatandaşın kutuplaştırılmasının Türkiye’ye bir şey kazandırmayacağını vurgulayan Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“CHP’li belediyelerin bağış hesaplarını bloke ettiler. CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Antalya Muratpaşa ve Eskişehir Odunpazarı belediyelerinin aşevlerinin hesaplarına el koydular. İstanbul ve Mersin Büyükşehir Belediyelerinin bedava ekmek dağıtımını engellediler ancak kendi partilerine mensup belediyelerin uygulamalarına seslerini çıkarmadılar. Umarım salgın önü alınamayacak sonuçlar doğurmaz ve umarım kullanımına gerek kalmaz ancak Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hazırda tuttuğu Sahra Hastanesi’ne işlem başlattılar. Kadıköy Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 100. yılında vatandaşımıza moral için verdiği bando konserini bile yasakladılar. İzmit Belediyesi’nin 23 Nisan için sokakları süslediği bayraklara bile tahammül edemediler. Basit bir maske dağıtımını dahi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Tüm bu uygulamalar yetmiyormuş gibi bir de belediyelerimizi ‘paralel’likle suçladılar. İktidarın ötekileştirme, ayrıştırma ve kutuplaştırma politikalarını milletimizin takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

CHP’li Dr. Şevkin, tüm engellemelere rağmen CHP’li tüm belediyelerin hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan tüm vatandaşlara eşit ve güvenilir hizmet sunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu