BÜYÜKŞEHİR

Bu vatan bizim, bu zafer hepimizin…

Çok büyük zorluklarla ve imkansızlıklarla verilen Kurtuluş Savaşı’nın son aşamasında 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta nihai zafere ulaşmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için gereken askeri başarı tarihe altın harflerle nakşedilmiştir.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atılmasını sağlayan, tarihin en önemli askeri başarılarından biridir. Ülkemizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şanlı ordumuz ve milletimiz, Anadolu’yu işgal edenleri yaptıklarına pişman ederek, ağır bir yenilgiye uğratmışlardır.

Bağımsızlığımızın, demokrasimizin, gönülden bağlı olduğumuz ve sonsuza kadar takip edeceğimiz Atatürk İlke ve İnkılaplarının temelini oluşturan 30 Ağustos Zaferi, gelecek nesillere çok iyi anlatılmalı, atalarımızın hangi koşullarda, ne tür zorluklara göğüs gererek, canları pahasına bağımsızlıklarından vazgeçmediği gerçeği asla unutulmamalıdır.

Tarihten silinmek isteyen Türk Milleti, kazandığı bu zaferle varlığını sonsuza kadar sürdüreceğini dosta düşmana göstermiştir.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle, bağımsızlığımızı bize armağan eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk Ordusu’na, Mehmetçiğe minnettarlıklarımı iletiyor, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

 

Bu vatan bizim, bu zafer hepimizin. 82 milyon vatandaşımızın, 2.2 milyon hemşehrimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarım…

Başa dön tuşu