ÜNİVERSİTE

BURADA OLMAK İÇİN BİR NEDENİMİZ VAR

Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk’ün de katıldığı panelde ilk olarak kürsüye gelen Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, Yeşilay’ın dünü ve bugünü hakkında bir sunum yaptı. Aslanbaba, bağımlılıkla mücadele konusunun son derece önemli olduğuna vurgu yaparak özellikle çocukluk ve gençlik çağından başlayarak bu mücadeleyi en üst seviyelere çekmeyi amaçladıklarının altını çizdi. Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele konuşunda her koşulda çalışmalarına devam edeceğini vurgulayarak, toplantının yapılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

 

Daha sonra konuşan psikolog ise Yeşilay Danışmanlık Merkezi’’nin (YEDAM) nasıl hizmet verdiği konusunda bilgiler aktardı. Demircan, merkeze başvurarak bilgi almak isteyen tüm kesimlere kapılarının açık olduğunu belirtti.

 

Balcalı Hastanesi’n de Hemşire olarak görev yapan Hatice Bulut ise bağımlı olmanın ne anlama geldiğini ve günümüzde nelere bağımlılık gösterildiğini yaptığı sunumla anlattı.

 

Balcalı Hastanesi Müdür Yardımcısı Ramazan Çakır da yaptığı konuşmada çağımızın en sıkıntılı bağımlılıklarından birisi olan madde kullanımı konusuna değindi. Çakır madde bağımlılığının günümüzde bir veba haline geldiğine dikkati çekerek, hergün madde bağımlılığından hayatını kaybeden gençlerin haberlerini gazete sayfalarında okumakta büyük üzüntü duyduklarını ve bu konuda gençleri bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına çalışılmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

 

Günümüzün bir diğer önemli bağımlılıkları arasında bulunan ve belki de toplumun geniş bir kesimini ilgilendiren Teknoloji Bağımlılığın dan nasıl vazgeçileceği konusunda Balcalı Hastanesi Hemşiresi Ayşe Sümbül kürsüye gelerek sunumunu yaptı. Sümbül konuşmasında cep telefonu ve benzeri cihazların bağımlılığının zararlarını anlattı.

 

Tütün Bağımlılığı konusunda ise Sağlık teknisyenleri Arzu Girente ve Zeynep Çakır da birer konuşma yaparak, başta sigara ve benzeri ürünler ile nargile ve benzeri ürünlerin zararlarını anlattı.

Başa dön tuşu