BÜYÜKŞEHİR

Büyükşehir, Balkan Türk ezgilerini Adana’da estirdi

KATILIM YOĞUN OLDU

Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen Mesut Tunalı Rumeli Türküleri Konseri’ne, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Adana Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı-Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun, Bulgaristan Şumnu Vilayeti Gerlova Vakfı Başkanı Orhan Mustafa, Adana Kent Konseyi Başkan Vekili Ömer Güner Sazak ve konuklar katıldı.

Konsere yoğun ilgi gösteren Balkan Türkleri ve dostları; Rumeli Türküleri tutkunları için, birbirinden güzel 12 eser seslendiren Mesut Tunalı performansıyla izleyicilerinden büyük beğeni aldı.

BALKAN TÜRKLERİ ANADOLU’NUN IŞIĞIDIR

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Balkan Türkleri’nin çalışkan, medeni, ülkesine gönülden bağlı, Anadolu’nun Türk’e vatan olmasında önemli payı bulunan insanlar olduğunu ifade ederek, Balkan Türkleri’ne dair kültürün yaşatılmasına destek vermek amacıyla gerçekleştirilen konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Balkan Türkleri’ne verdiği öneme binaen düzenlenen konserin amacına ulaştığını belirten Ramazan Akyürek, “Birbirinden güzel Balkan Türküleri’nin, usta sanatçı Mesut Tunalı’nın sesinden dile getirilmesiyle, Adana’da yerleşik Balkan Türkleri’nin sıla özlemi bir nebze olsun giderildi. Sanatçımızı üstün performansından ötürü tebrik ediyorum. Balkan Türkleri Anadolu’nun ışığıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de bir Balkan Türkü olduğu düşünüldüğünde, bu ışığın ne denli güçlü olduğu net şekilde ortaya çıkmaktadır” dedi.

MESUT TUNALI’YI DİNLEMENİN AYRICALIĞINI YAŞADIK

Balkan Türkleri’nin Anadolu’ya, Adana’ya kattığı değerlerden bahseden Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun da, Adana’daki Balkan Türkleri olarak Mesut Tunalı’yı dinlemenin ayrıcalığını yaşadıklarını kaydetti. Atadan, dededen kalma Rumeli Türküleri’ni Adana’da dinlemekten duydukları memnuniyeti dile getiren Duygun, federasyona bağlı derneklerin konsere katılım göstermesinin mutluluğunu yaşadığını belirtti ve sanatçı Mesut Tunalı’ya teşekkür etti.

MESUT TUNALI TEŞEKKÜR ETTİ SELAM YOLLADI

Sanatçı Mesut Tunalı da, duygularını şöyle açıkladı: “Hiç tanımadığım bu coğrafyaya Kardeşim Mükremin Duygun'un misafiri olarak geldim. Bu programı organize etmek için dört gündür büyük gayretle çalışan Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ve Başkanım Hüseyin Sözlü'ye  çok teşekkür ederim. Dolu dolu geçen bu dört günde bizleri misafir edip ağırlayan tüm derneklerimize de çok teşekkürler. Sizler burada iyi ve güçlü olursanız biz de mutlu oluruz. Sizler hep iyi olun. ‘Ne mutlu Türk'üm diyene’ diyerek bir selam da Osman Paşa'ya, Atam Mustafa Kemal'e ve tüm Balkanlar'a.”

Başa dön tuşu