SİYASET

Çelik, Sıkıntılar giderilecek

Adana'da son günlerde aralıksız devam eden yağışların yol açtığı son yılların en büyük sel felaketinin yaraların sarılması için yerel yönetimler yetersiz kalınca düğmeye basan Çelik, ilgili bakanları harekete geçirdi.  
 

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Çelik, "Adanamızdaki sıkıntıların giderilmesi için Bakanlıklarımız yakından ilgileniyor. Sıkıntıların giderilmesi için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. Adana Valiliği’nde oluşturulan kriz masası hem koordinasyonu sağlayarak hem de sahada bizzat incelemeler yaparak sorunlara müdahale ediyor. Sıkıntıların giderilmesi için tüm birimler aralıksız çalışıyor" dedi.
Son yılların en büyük sel felaketiyle ilgili hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğini belirten Çelik, "Adana'mızın her yerinde vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için süratle müdahale ediliyor. Ayrıca hasar tesbiti yapılıyor. Çözümler için ilgili bakanlıklarımızın birimleri de Adana’da incelemelerde bulunuyor. İlgili Bakanlıklarımızın birimleri, genel müdürlükleri, başkanlıkları Adana'mızda bizzat sahada durumu değerlendiriyorlar. Merkezi birimlerin temsilcileri Adana’ya geçerek çalışmaları yerinde görecekler. Yaraların sarılması için aralıksız sürecek çalışmalar" şekilde açıklamalarda bulundu.

 

Öte yönden Adana Valiliği tarafından kriz merkezi oluşturulurken, valilikten yapılan açıklamada "İlgili tüm kamu kurumları çalışıyor. Meteoroloji de yağışın yarın da süreceğini öngörüyor. Biz kriz merkezindeyiz, ilgili tüm kamu kurumları vatandaşın mağdur olmaması için çalışıyor. Sağanak çok şiddetli ancak kent genelinde olumsuz bir durum, hakim olamadığımız bir problem yok" denildi.

Başa dön tuşu