YÜREĞİR

ÇELİKCAN ”ADANA İLKLERLE TANIŞMAYA DEVAM EDİYOR”

Bilim, Tarih ve Kültür konusunda farkındalık yaratmak, tarihine, kültürüne sahip çıkan nesiller yetiştirmek için 15 Temmuz Şehitler Parkı Bilim Tarih ve Kültür Kompleksini hizmete açtıklarını belirten Başkan Çelikcan ''Yüreğir Belediyemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Adana'daki tüm öğrenciler Yüreğir Belediyesi Bilim Merkezi'nden ücretsiz faydalanıyor. Bunun yanı sıra bütün vatandaşlarımız da merkezimizden ücretsiz faydalanabilmektedir.'' dedi.

 

Adana’da ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Çelikcan, "Bölgemizde eksikliğini düşündüğümüz önemli bir eseri Adana’ya kazandırdık. Bütün vatandaşlarımız Temalı Çocuk Oyun Alanları, Planeteryum, Diyarama, Müze, Bilim Merkezi Deney İstasyonları, Gezegenevi Ve Robot Atölyesini ücretsiz gezebiliyorlar." şeklinde konuştu.
 

Hizmete açtığımız bilim merkezi; bilimin serüvene dönüştüğü yerdir. Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırıldığı Diyarama ve Diyarama’ya hizmet eden müze alanı yaklaşık 460 m2, Planetaryum binası 590 m2 ve Planetaryum müze alanı 250 m2 dir. 50 kişilik planetaryum, HD ve dijital ses sistemine sahiptir. Bilim Merkezi Deney istasyonlarında ise Yüreğir Robot Atölyesi, Çıkrık, Harmonik Sarkaç, Denge Platformu, Termal Kamera, Pedallı Jeneratör, Sağ Sol Yanılgısı, Merkezcil Kuvvet Deney Seti, El Becerisi, Sensörlü Kalp Davulu, Deforme Aynalar, Fısıltı Çanları, Plazma Küresi, Hd Gözlüklü Simülatör, Güneş Sistemi Agırlık Simülatörü Ve Rezenas Tüpleri var.

 

5 Ocak Adana Kurtuluşu Dioramasında Milli Mücadele Döneminde Adanalının şehrine, milletine ve bayrağına olan bağlılığın verdiği güç ve azimle işgal kuvvetlerine karşı verdikleri mücadele anlatılıyor. Başkan Çelikcan; "Vatandaşlarımızın bu tarihi kahramanlığı ve mücadeleyi tekrar yaşaması amacıyla yapılan projemize Yüreğir Belediyesi olarak tüm halkımızı davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu