GENEL

ÇGC Ödülleri sahiplerini buldu

Seyhan Nehri kenarındaki ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Önceki Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, AK Parti İl Başkanı Şerif Güler, Sarıçam Belediyesi Basın Müşaviri Şükrü Gedik, MHP İl Başkan Vekili Yeşim Akkaş, Baro Başkanvekili Sabahattin Gümüş, Emniyet Müdür Vekili Mehmet Erdal Celasun, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Mehmet Feramuz Ayan, AASKF Genel Başkanı  Dr.Ahmet Bozan, TSYD Adana Şube Başkanı A.Kurtul Çakın, ASGD Adana Şube Başkanı Mustafa Boz ile kalabalık sayıda davetli ve gazeteci katıldı.

Büyük seçici kurulun titiz değerlendirmesi sonucu belirlenen isimlerin yanı sıra ÇGC Özel Ödülleri’nin de dağıtıldığı törenle plaketlerini alan basın mensupları, gece boyunca yeiniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken,  ÇGC’nin yeni yerinin panaromik özelliği ve görsel zenginliğini dile getirerek, bu tesisi ÇGC’ye kazandıranlara teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

2018’de hayatlarını kaybeden Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Metin Tursun, Nihat Çetin ve Yusuf Sinan Tanyıldız anısına verilen ÇGC Özel Ödüllerinin takdim edilmesi sırasında duygusal anlar yaşandı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş törende yaptığı konuşmada ödül alan gazetecileri kutlarken, basının önemini dile getirdi. Halkın sorunlarının yönetenlere iletilmesinde köprü görevi gören basının yayınlarında yapıcı ve uyarıcı olması, toplumsal hassasiyetlere özen göstermesi , vatanın birliği ve halkın mutluluğu için katkı koyması gerektiğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek ve AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci yaptıkları konuşmalarda, basının toplumu aydınlatma ve haber verme görevini yerine getirdiğini belirterek, idarecilerle vatandaş arasında köprü vazifesini yapan basının, yapıcı ve yol gösterici yayınlarla toplumsal gelişmeye de katkı koyduğunu dile getirdiler.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer de yaptığı konuşmada, basının çok zor şartlar altında gerçekleri dile getirmeye çalıştığını, ancak mevcut koşullarda bir çok sorunla karşı karşıya kaldığını belirterek, basın emekçilerinin bu baskılara rağmen görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de yaptığı konuşmada, 2018’in çok zor bir yıl olduğunu, ülkemize yönelik ekonomik saldırılar karşısında birlik ve beraberlikle zorlukların üstesinden gelindiğini, dövizdeki dalgalanmanın ekonomik sorunları artırdığını, basının çok zor şartlar altında görevini yerine getirmeye çalıştığını belirterek, ödül alan gazetecileri kutladı.

Esendemir konuşmasında, ÇGC’nin yeni kültür ve sosyal tesislerin kazandırılmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere Kültür ve Daire Başkanı Halil Hızlısoy ile diğer daire başkanlarına teşekkür etti.

Başkan Esendemir, ÇGC’nin Gazipaşa’daki hizmet binasının tadilatı konusunda desteğini esirgemeyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a da teşekkür ederek, Sarıçam, Yüreğir ve Çukurova Belediyesinin de yardım ve desteklerinin inkar edilemeyeceğini dile getirdi.

Başa dön tuşu