ÇUKUROVA

ÇUKUROVA BELEDİYESİ ÖĞRENCİ YURDU YAPTIRIYOR

Çetin, “Gençliğe ve geleceğe bir sözümüz vardı; şimdi o sözü tutuyor olmanın sevinci içindeyiz. Öğrenciler sadece barınmayacak, çağdaş ve sosyal bir ortamı da paylaşacaklar. Çok önem verdiğimiz bir projeyi hayata geçiriyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

BAŞKAN ÇETİN’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Çukurova Belediyesi, barınma sorunu olan öğrencilerin sorununu çok yakın zamanda çözüme kavuşturuyor. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in seçimlerden önce vaat ettiği Öğrenci Yurdu projesi hayata geçiyor. Adı ‘Atatürk Öğrenci Yurdu’ olacak ve 200 kız, 200 erkek olmak üzere toplam 400 öğrenciyi barındıracak yurdun temeli çok yakın zamanda atılıyor. Huzurevleri Mahallesi’nde yapımına başlanacak yurt taban oturum alanı 1250 metrekare toplam inşaat alanı 12500 metrekarelikalanda inşa edilecek. 3 kişilik odalarda dolabı, banyosu, ücretsiz interneti ve diğer donanımlarıyla öğrencilere hizmet verecek öğrenci yurdunda 2 yemekhane, revir odaları, çalışma odaları, televizyon odası, aile görüşme odası, nöbetçi öğretmen odası ve yönetici odaları olacak.

 

“GENÇLİĞE SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ”

400 kişilik yurdun modern şekilde hazırlanarak öğrencilerin hizmetine sunacaklarını kaydeden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Öğrenci kardeşlerimiz bizlerin emanetidir. Onların şehrimize geldiklerinde herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için gerekli olan tüm çalışmaları yapıyoruz. Öğrenci kardeşlerimize barınma sorununu gidermek için verdiğimiz yurt sözümüzü de yerine getiriyoruz.Öğrencilerimizin bazıları yerleri olmadığı için çoğu eğitimden mahrum kalıyor. Bazıları da tanıdık veya akrabalarının yanında barınmak zorunda kalıyorlar. Öğrencilerimiz sorunlar yaşıyor, maliyet konusunda sıkıntıları oluyor. Bu sıkıntılar velilerimizi de yoruyor. Ama Atatürk Öğrenci Yurdu’nun faaliyete girmesiyle öğrencilerimizin sorunları çözüme kavuşmuş olacak. Öğrenci yurdumuz Adana’mıza kazandırdığımız çok güzel bir hizmet olacak. Görev süremiz bitmeden açılışını yapacağımız yurdumuz ilçemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Başa dön tuşu