ÇUKUROVA

ÇUKUROVA’DAN BAŞKENT ÇIKARMASI

BAŞKENT'TE ÇUKUROVA RÜZGARI

 

Çukurova Belediyesi, Ankara etkinliği kapsamında ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yol’da yürüyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Çetin, daha sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı.

'CHP Çalışıyor Türkiye Kazanıyor’ projesi kapsamında Türkiye’nin öncü belediyesinden seçilen Çukurova Belediyesi hayata geçirdiği ve geçireceği tüm projelerini CHP Genel Merkezi'nde tanıttı. CHP Genel Merkez binasında düzenlenen tanıtım günlerinde projelerin yanı sıra Adana'ya özgü lezzetler de tanıtıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcılarının da katıldığı açılışta Çukurova Belediyesi'nin proje standları büyük ilgi gördü. Stantları beraberindeki bazı genel başkan yardımcıları ile tek tek gezen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Soner Çetin'den çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı. Başkan Çetin Kılıçdaroğlu'na Atatürk portresi hediye ederken, CHP'nin kedisi Şero'ya yaptırılan kedi evi Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından çok beğenildi.

"BÜYÜKŞEHİR'İN MAZBATASINI GETİRECEĞİZ"

Etkinlik kapsamında Çukurova Belediyesinin çalışmalarının tanıtıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Açılış töreninde konuşan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Sosyal demokrat belediyeciliğin yazılı kuralları yok. Ama biz yaptıklarımızla sosyal demokrat belediyeciliğin kitabını yazıyoruz" dedi. Halkla iç içe, şeffaf, saydam, hesap verilebilir bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarının altını çizen Başkan Çetin, "2.5 yıldır hiç aksatmadan her cuma saat 14.00'te Halk Günü yaparak vatandaşların karşısına çıkıyoruz. 3 ayda bir STK'larla Danışma Kurulunda beyin fırtınası gerçekleştiriyor, ayda bir muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. CHP'li belediyeler her daim halkla iç içe, katılımcı, çoğulcu anlayışla hareket etmek zorundadır. CHP'yi bu şekilde genel iktidara taşıyabiliriz" şeklinde konuştu.
2.5 yılda Çukurova'da destan yazdıklarını ve Türkiye'de ilklerin belediyesi olduklarını vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "2.5 yılda Çukurova'da yapmamız gereken hizmetleri götürdük ve yapmaya devam edeceğiz. Ben Sayın Genel Başkanımıza tüm Adana'yı kucaklayacağıma dair bir söz verdim. Bu kalan 2.5 yıllık görev süremizde bütün Adana'yı kucaklayacağım ve bütün Adana'ya hizmet götüreceğim. Bundan rahatsızlık duyanlar olur ama bilsinler ki biz hizmet etmek için bu göreve geldik. Vücudumuzdaki her su damlasını ter olarak akıtıp Adana Büyükşehir Belediyesinin mazbatasını Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na getireceğiz. CHP'yi genel iktidara taşıyacağız" şeklindeki konuşması salondakilerden büyük alkış aldı.

TORUN: ÇETİN GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Belediye Başkanı Çetin'in açıklamalarının ardından konuşan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çukurova Belediyesi'nin toplumun bütün kesimine dokunan bir anlayışta hizmet verdiğini ve gönülleri fethettiğini ifade ederek Başkan Çetin'i kutladı. Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ise belediyelerden isteklerin giderek değiştiğine dikkati çekerek, "Çukurova Belediyesinin yurttaşın eşit şekilde yararlanmasını sağlayacak güzel projelere imza attığını hep birlikte izledik.Katılımcı demokrasi kendisini yerelde şekillendiriyor. Çukurova Belediyesini kutluyorum" dedi.Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ise ilk yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanma hedefi ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek, "Bir belediye başkanı hizmetleri ve projelerini anlatırken gözleri parlıyor, göğsü kabarıyor ve halkıyla tasada, üzüntüde, sevinçte bir arada oluyorsa başarı kaçınılmazdır. Soner Çetin bunu başarmış" ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu