YAŞAM

ÇUKUROVA KARİKATÜR FESTİVALİ BAŞLADI

ERGİLER VE SÖYLEŞİLERLE BAŞLADI 

Kültür ve sanat çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çukurova Belediyesi, Adana’da yine bir ilki gerçekleştirdi. Sanatseverler, Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali için Çukurova Belediyesi’nde buluştu. Bülent Arabacıoğlu, Oğuz Gürel, Hicabi Demirci, Bahadır Boysal ve Alinur Uğurpakkan gibi Türkiye’nin usta çizerleri; Kosova’dan uluslararası alanda tanınmış usta karikatürcü Agim Krasniçi, Azerbaycan’dan dünyaca ünlü çizer Seyran Caferli’yle birlikte 50’ye yakın karikatürist festivale renk kattı. İlk kez yapılmasına karşın çok büyük ve kapsamlı olarak düzenlenen festival 4-5-6 Kasım tarihleri boyunca üç gün sürecek.

FESTİVAL RENKLİ ANLARA SAHNE OLDU 

Ana teması ‘Barış’ olarak belirlenen Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali, Ünlü karikatürist Alinur Uğurpekkan’ın Adanalıların Karikatürleri ve Oğuz Gürel’in Portre Karikatürleri sergisiyle başladı. Festival etkinlikleri daha sonra Orhan Kemal Kültür Merkezi Fuayesinde A.Raşit Yakalı, Kosova’dan Agil Krasnigi, Azerbaycan’dan Seyran Caferli, KKTC’den Karikatürler Derneği Başkanı Musa Kayra ile KKTC Karikatürcüler Derneği Genel Sekreteri Serhan Gazioğlu’nun eserlerinden oluşan Ustalardan Ortak Sergi ile devam etti. Festivalde Usta karikatüristler Bülent Arabacıoğlu ve Hicabi Demirci’nin sergileri de büyük beğeni topladı. Arabacıoğlu ile Demirci, Orhan Kemal Kültür Merkezi’ni dolduran izleyicilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. 

GENÇLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Uluslararası Çukurova Karikatür Festivaline katılımın yoğun olduğu gözlenirken, katılımcıların çoğunun genç ve öğrenci kesimi olması dikkatlerden kaçmadı. Özellikle Süper Penguen, Penguen, Leman ve Uykusuz dergilerinin standları öğrencilerden büyük ilgi gördü. Festivalin açılış konuşmasını yapan Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek, karikatüristlerin toplumun aydın ve farklı düşünen kesimi olduğunu ve kolay yetişmediğini ifade ederek, “Bizler de bunu bilerek Turhan Selçuk Sanat Okulumuzu iyi bir ressam, iyi bir karikatürist yetiştirmek amacıyla açtık” dedi.

Başa dön tuşu