ÜNİVERSİTE

ÇUKUROVA PEDİATRİ GÜNLERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisinde gerçekleştirilen toplantının başlangıcında açılış töreni düzenlendi. 

 

Törende ilk olarak konuşan 17.Çukurova Pediatri Günleri Organizasyon Başkanı Prof. Dr. Mehmet Satar, 17. Kez düzenledikleri bu toplantının artık bir gelenek haline geldiğini, Türkiye'nin birçok önemli sağlık kuruluşundan konunun uzmanlarının bu toplantıyı takip ettiğine dikkati çekti. Satar iki gün süren organizasyonda çeşitli kurslar düzenlediğini ve olgu sunumları yapıldığına vurgu yaptı. Toplantıya katılanların çocuk sağlığı alanında ki son gelişmeleri de takip ederek bilgi sahibi olacağına işaret eden Satar, faydalı bilgilerle buradan ayrılacaklarını sözlerine ekledi.

 

Daha sonra söz alan Türk Pedatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Vural, Türkiye'nin birçok yerinden toplantıya katılımın olmasının son derece sevindirici olduğuna değinerek, Türk Pediatri Kurumu’nun da bu anlamda bilimsel toplantılara daima önem verdiğine dikkati çekti. Özellikle Çocuk Sağlığı alanında hizmet vermek isteyen genç hekimlere kurum olarak destek verdiklerinin altını çizen Vural, gençlerin yurt dışı eğitimlerine de katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ise fakülte olarak çocuk hastalıklarıyla ilgili alanda hizmet veren bilim insanlarının daima yanlarında olduklarını, bu toplantıda da çocuk sağlığı ile ilgili son derece önemli bilgilere sahip olunacağını belirtti. Özbarlas, toplantının başarılı geçmesi temennisinde de bulundu.

 

Son olarak kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Tıp Fakültesi ve Ziraat Fakültesi’nin Çukurova Üniversitesi’nin çok önemli parçalarını oluşturduğunu ifade ederek bu bağlamda Üniversite Yönetimi olarak Tıp Fakültesi bünyesinde hizmetlerini yürüten Ana Bilim ve Bilim dallarına desteklerinin sürekli olarak devam edeceğini vurguladı. Erdoğan bu çerçevede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nın da gerek akreditasyon süreçlerinde gerekse farklı yapılan tüm çalışmalarda da yine Üniversite olarak sonuna kadar yanlarında olduklarına işaret etti.

 

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen mimi gitar dinletisinin ardından oturum Başkanlıklarını Prof. Dr. Nejat Narlı ve Prof. Dr. Şakir Altınbaşak’ın yaptığı ilk sunumla toplantı başladı. 

 

17. Çukurova Pediatri Günlerinde çok sayıda kurs düzenlenirken, yine toplantılar kapsamında olgu sunumları yapıldı ve bu sunumlar üzerinden tartışmalar gerçekleştirilecek katılımcıların bilgi sahibi olması sağlandı. 

Başa dön tuşu