ÇUKUROVA

ÇUKUROVA TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMINA HAZIRLANIYOR

MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılının Mart ayına ilişkin işgücü istatistiklerini değerlendirdi. İşsizlik oranının geçen yıla göre 1,6 puanlık azalış ile yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleştiğini hatırlatan Kavak, “Bu durumu, yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüyen Türkiye ekonomisinin gösterdiği performansın bir yansıması olarak görüyoruz” dedi.

“Yılın ilk 3 ayında toplam istihdamın 470 bin kişi arttığı ve işsiz sayısının 199 bin kişi azaldığı görülüyor” diyen Kavak, önceki yılın aynı dönemine göre ise toplam istihdamın 1 milyonun üzerinde artış kaydettiğini, işsiz sayısında da 432 bin seviyesinde gerileme gözlendiğini belirtti. Kavak, “Bu veriler ışığında, bilhassa son 5 çeyrektir Türkiye ekonomisinde gözlenen güçlü büyümenin, işgücü piyasasına oldukça olumlu yansıdığını ifade edebiliriz. Ekonomideki büyüme performansının önümüzdeki çeyreklerde de süreceğini ve yüzde 10,1 seviyesine kadar gerileyen işsizlik oranının kademeli bir şekilde düşüşünü sürdüreceğini tahmin ediyoruz” dedi.

BÖLGEMİZDE İŞSİZLİK SORUN OLMAKTAN ÇIKACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin, içerisinde Doğu Akdeniz’in de yer aldığı, 5 bölgesinde mega endüstri bölgeleri kurulmasına yönelik açıklamalarını oldukça olumlu karşıladıklarını ifade etti. Kavak, 100 bin kişiye istihdam sağlanması planlanan bu projelerle Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanlarında sınıf atlayacağını, böylelikle katma değeri yüksek üretimle 2023 hedeflerine yönelik yürüyüşünü daha da hızlandıracağını düşündüğünü dile getirdi. Kavak, “Cumhurbaşkanımızın 5 mega endüstri bölgesi arasında yer alan Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi ile bölgede işsizliğin sorun olmaktan çıkacak, hatta bölgemiz dışarıdan nitelikli işgücü çekecek. Adana’nın ve bölgenin geleceğinden umutluyuz” diye konuştu.

Başa dön tuşu