ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversiteli Öğrenciler Staj ve Gönüllülük Olanakları Hakkında Bilgi Sahibi Oldu.

ÇÜ İİBF Amfi 1 salonunda gerçekleşen konferansa çok sayıda öğrenci katılırken, öğrenciler hem çevre güvenliği konularında hem de Türkiye’de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında staj ve gönüllülük olanakları hakkında bilgi sahibi oldu.

 

Doç. Dr. Ilgıt, “Küresel Isınma, İklim Değişikliği ve Çevre Güvenliği Günümüz Uluslararası Siyasetinin Önemli Konuları Arasında.”

Seminerin açılış konuşmasını Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aslı Ilgıt yaptı. Doç. Dr. Ilgıt, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi çevre güvenliği konularının günümüz uluslararası siyasetinin önemli konularından olduğunu belirtti. Doç. Dr. Ilgıt, Türkiye’nin de bu programın bir parçası olmasından ve seminere ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

 

Gelecekte Karşılaşılabilecek Uluslararası Sorunları Anlattı.

Friedrich Neumann Vakfı Türkiye Ofisi Proje Koordinatörü Gülçin Sınav ise, Friedrich Neuman Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Sınav ayrıca programın ana konusu olan değer yargıları, gelecekte karşılaşabileceğimiz uluslararası sorunlar gibi konularda öğrencileri bilgilendirdi.

 

“Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Çerçevesinde İklim Değişikliği, Su ve Gıda Güvenliği”

Seminerin misafir konuşmacısı TEMA Vakfı Çevre Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Proje Koordinatörü olan Dr. Tuğba Ağaçayak, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Çerçevesinde İklim Değişikliği, Su ve Gıda Güvenliği” başlıklı sunumunu yaptı. Dr. Ağacayak, küresel ısınmanın sonuçları olarak ortaya çıkan iklim değişikliği, su ve gıda güvenliği gibi sorunların hem küresel boyutlarını hem de Türkiye’deki yansımalarını katılımcılara aktardı.

 

Sunumların ve konuşmaların ardından, Doç. Dr. Aslı Ilgıt, Dr. Tuğba Ağaçayak, Gülçin Sınav ve Avrupa Komşuluk Konseyi Genel Direktörü Samuel Doveri Vesterbye öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

Başa dön tuşu