ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri Ödüle Doymuyor…

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ev sahipliğinde yapılan İTHİB uluslararası kumaş tasarım yarışması rekor başvurusu ile uluslararası yarışmalar arasında yerini aldı. 

 

ÇÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğrencileri İlk 10 Finalist Arasına Girdi.  

10 finalist tarafından üretilen kumaşlar ünlü modacı Hakan Akkaya tarafından tasarlanarak Çağla Şikel, Ebru Şallı, Özge Ulusoy ve 55 mankenle birlikte 110 parça olarak podyumda tanıtıldı. Türkiye ve yurtdışı genelinde Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinden ve profesyonel olarak çalışan tasarımcılardan yarışmaya katılım sağlanırken, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi ve yüksek lisans öğrencisi Fazilet Aşama, yüksek lisans öğrencisi Hale Yılmaz ilk on finalistler arasında yer aldı. 

 

Dev İsimler Jürideydi.

Tüm yarışmacıların kumaş tasarımları endüstriyel olarak üretildikten sonra podyumda yerini aldı. İTHİB uluslararası kumaş tasarım yarışmasının jüri üyeliğini ise Aslı Filinta, Deniz Berdan, Dilek Hanif, Fatih Bilici, Gülden Yılmaz, Mehmet Hotiç, Bengü Erdem, Fatya Mamcu, Natalija Zarkovic, Abdullah Kiğılı, Süleyman Orakçıoğlu, Edgar Schuster, Hakan Peker'den oluşan dev isimler yaptı.

Başa dön tuşu