ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesi’nde Kan Bağışı Kampanyası Başladı.

Kaynağı insan olan kan, özellikle kanamalı hastalar ile Akdeniz Anemisi hastaları için hayata bağlanabilecekleri en önemli ihtiyaç.

 

Türkiye’de bu tür hastaların kan ihtiyacını karşılama görevini üstlenen Türk Kızılayı, çeşitli kampanyalarla vatandaşı kan bağışına teşvik ediyor. Türk Kızılayı Adana Şubesi de “Kampüsün Kanında Hayat Var” sloganıyla Çukurova Üniversitesi öğrenci ve çalışanlarına yönelik kan bağış kampanyası başlattı. Etkinlik R1-R2 derslikleri arasında yapılıyor.

 

Kan Bağışı Kampanyası 3 Gün Boyunca Sürecek.

Öğrenciler ve çalışanlar düzenlenen kampanyaya destek vererek kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı Adana Bağış Merkezi’nden Dr. Turgut Karaca yaptığı açıklama, öğrencilerden ve çalışanlardan düzenli kan bağışçısı kazanmak amacıyla bu etkinliğe imza attıklarını söyledi. Hastaların kan ihtiyacını karşılamak için mobil kan alım merkezinde kan topladıklarını hatırlatan Dr. Karaca, öğrenci ve üniversite çalışanlarının destekleriyle, ihtiyacı olan hastalara kan toplayacaklarını söyledi.

 

Etkinliğin üç gün süreceğini bildiren Dr. Karaca, mümkün oldukça çok kan bağışçısı beklediklerini ifade ederek, “Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ‘Hedef 25’ Projemizle, 18-25 yaş arası üniversite öğrencilerine hayatlarında bir kere de olsa kan bağışında bulunup, bu deneyimlerini gelecek nesillere aktarmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Çukurova Üniversitesi’nden üç gün boyunca elde edeceğimiz kanların test sonuçları çıktığında ihtiyacı bulunan hastanelerimize göndereceğiz. Projemize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu