BÜYÜKŞEHİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘sıfır atık projesi’ ne Başkan Sözlü’den uygulamalı destek

DAHA TEMİZ VE YAŞANABİLİR ADANA İÇİN 
Okullarda çevre bilinci eğitimi, atık pil projesi ile çevreye duyarlı çalışmalar sürdüren, temiz ve yaşanabilir Adana’nın baş mimarı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, eşi Zeynep Sözlü ile birlikte Garden Koala Sera bahçesini ziyaret etti. 

 

 

250 BİN BEZ TORBA DAĞITIMI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında ücretli poşet uygulamasının 1 Ocak’tan itibaren başlamasının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi harekete geçmişti. Kent genelinde günde bin 800 top çöpü toplayıp, Sofulu Çöplüğü’nde bertarafını gerçekleştiren, geri dönüşüm tesisinde atık kâğıt, plastik, cam ve metallerin ekonomine geri kazanımını sağlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliğini önlemeye yönelik hizmetlerine bir yenisini ekleyerek bez torba dağıtımı yapmaya başlamıştı.

 

 

VATANDAŞLARDAN TAM DESTEK 
Ziyaretin ardından Başkan Sözlü ve eşi Zeynep Sözlü, sıfır atık projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen bez torbaları hemşerilerine takdim ederek onların da bu projenin paydaşı olmalarını sağladılar.

 

Bez çantaları alan vatandaşlar, çevrenin korunmasına yönelik hizmetlerinden dolayı Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ederek, uzun ömürlü bez çantaları pazar ve market alışverişlerinde rahatlıkla kullanacaklarını belirtip, bilinçlendirme kampanyasını desteklediler.

Başa dön tuşu