GENEL

Cumhurbaşkanımızın çağrısı uyanışa vesile olacak

Trump’ın açıklamalarının tehlikeli bir yaklaşım olduğunu belirten Başkan Pınarbaşı, "Bu durum asla kabul edilemez. Mekke ve Medine ne ise Kudüs de bizim için odur” dedi. Pınarbaşı, Türkiye’nin Suriye’de olduğu gibi Kudüs konusunda da üzerine düşeni yapacağını ve mazluma elini uzatacağını kaydetti.
 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde Trump'ın kararına tepki gösteren vatandaşlar sokağa döküldü. Birecik Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, namaz çıkışı sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği gösteriye katılarak, ABD’yi ve Trump’ın açıklamalarını sert bir dille kınadı.
 
İSLAMIN İLK KIBLESİ
Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu dile getiren Başkan Pınarbaşı, “Kudüs, 4 bin yıllık İslam şehri. Peygamberler şehri. Miraç hadisesinin tek şahidi. Müslümanların gözyaşı, yürek yarasıdır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) ziyaret edilmeye değer gördüğü ve teşvik ettiği üç şehirden birisidir. Her üç dinin de kutsal mekanlarının bulunduğu ve yüzyıllardır İslam yurdu olan Kudüs Darüsselam barış ve selam yurdudur” dedi.
 
TEHLİKELİ BİR YAKLAŞIM
ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü başkenti olarak ilan eden İsrail’in politikasını desteklemesi ve ABD İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma yönündeki kararının dünya barışını tehdit eden sorumsuz ve tehlikeli bir yaklaşım olduğuna dikkat çeken Başkan Pınarbaşı, “İslam alemi artık uyanmalı. Selahattin Eyyübiler, Abdülhamitler nasıl Kudüs’e sahip çıktıysa, İslam alemi de kapitalist ve siyonistlere taşeronluk yapmayı bırakıp, Kudüs’e sahip çıkmalıdır. Müslümanların yaşadığı sorunlara ve Kudüs’teki işgale duyarsız bir İslamiyet olmaz” diye konuştu. 
 
UYANIŞA VESİLE OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla İslam İş birliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’nin Kudüs gündemi ile 13 Aralık’ta İstanbul’da toplanacağını hatırlatan Başkan Pınarbaşı; “İnanıyorum ki, Sn. Cumhurbaşkanımızın çağrısı İslam aleminin uyanışına vesile olacaktır. İslam alemi, Amerika’nın dünyanın jandarması olmadığını görecek ve dünyaya dur diyecektir. İslam zirvesiyle, münafıklar İslam alemine zarar veremeyeceğini görecektir” şeklinde konuştu. 
 
 TÜRKİYE GEREKENİ YAPACAKTIR
ABD Başkanı Trump’ın aklıselim davranarak geri adım atması gerektiğinin altını çizen Başkan Pınarbaşı, “Aksi halde dünya yeni bir savaşla karşı karşıya kalacaktır. Bugün oynanan oyun yüzyıllardır süre gelen haçlı seferlerinin bir tezahürüdür. Ama İslam alemi yeni bir haçlı seferine müsaade etmeyecektir. Bunun önderliğini de Türkiye yapacaktır. Tıpkı Suriye’de olduğu gibi Kudüs’te de Türkiye üzerine düşeni yaparak, mazluma elini uzatacaktır. ABD ve İsrail’e dur diyecektir” ifadelerini kullandı.
Açıklamaların ardından gösteriyle katılan Birecikliler tekbirler eşliğinde alandan ayrıldı.

Başa dön tuşu