BÜYÜKŞEHİR

Cumhuriyet coşkusu İrem Derici konseri ile taçlandırıldı

95. YIL KUTLAMALARINA İREM DERİCİ KONSERİ DAMGASINI VURDU

Adana Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in kuruluşunun 95’nci yıl dönümünü İrem Derici konseri ile taçlandırdı. Kenti kültürün ve sanatın başkenti haline getiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Atatürk’e kurtuluş ilhamı veren şehirde Cumhuriyet coşkusunu Türk Müziğinin sevilen sesi İrem Derici ile şölene çevirdi.

 

“CUMHURİYET’İN KORUYUCUSU ON BİNLER BU MEYDANDA”

Sesi, sahnesi ile Adanalılara unutulmaz bir akşam yaşatan İrem Derici, sahnede Onuncu Yıl Marşı’nı söylediği esnada meşaleler yakıldı ve ay yıldızlı al bayrak tüm alanda göğe yükseltildi. Sanatçı İrem Derici’ye teşekkür plaketi ve çiçeğini takdim etmek üzere sahneye çıkan Başkan Sözlü, “Cumhuriyet’in yüzbinlerce savunucusu var bu memlekette ve bugün Adanalı on binlercesi bu meydanı doldurmuş” diyerek alanı dolduran hemşerilerine teşekkür etti.

 

“ORTADOĞU’DAN İLERİDE AVRUPA’DAN GERİDEYSEK SEBEBİ CUMHURİYET DÜŞMANLARIDIR”

Başkan Sözlü, konuşmasını “Bugün Türkiye Ortadoğu halklarından daha yüksek bir çıtayı yakalamışsa bunu Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’e borçludur. Fakat bugün Ortadoğu’dan ileride Avrupa’dan gerideysek bunun da sebebi Cumhuriyet’i paçasından tutup aşağıya çekmek isteyen zihniyettir” diyerek sonlandırdı.

Başkan Sözlü konseri sonuna kadar hemşerileri ile birlikte takip etti, sık sık protokole fotoğraf çekilme isteği ile gelenleri geri çevirmedi.

Başa dön tuşu