VALİLİK

DEMİRTAŞ’IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Aziz Hemşehrilerim,

 

On bir ayın sultanı Ramazan’ı, tekrar kavuşmak ümidiyle geride bırakırken bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın sevincini ve mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. Bayramlar; birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın, kardeşliğin dalga dalga yayıldığı, güçlendiği, tazelendiği günlerdir. Küslüklerin, kırgınlıkların, dargınlıkların ortadan kalktığı, büyük-küçük demeden herkesin, her kesimden insanın bayram paydasında birleştiği kutlu zaman dilimleridir.

 

Malumunuz olduğu üzere bu yıl Ramazan Bayramı’nı önceki misallerinden farklı olarak koronavirüs salgını kapsamında aldığımız tedbirlerin gölgesinde idrak ediyoruz. Salgınla mücadelede ülkemizde elde ettiğimiz başarı tablosunun daha da iyiye gitmesi ve salgın riskinin sıfıra indirilebilmesi amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizde de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı açıklanmıştır. Söz konusu olan kısıtlama; arife günü de dahil olmak üzere bayramın tamamını kapsayacaktır.

 

Kıymetli Hemşehrilerim,

 

Salgın nedeniyle biraz buruk, biraz hüzünlü geçen Ramazan ayının ardından, Ramazan Bayramı’nı da aynı duygu yoğunluğuyla yaşıyoruz. Ancak bu hüznün ve burukluğun bu yıla mahsus olması ve önümüzdeki bayramlara sağlıkla, afiyetle, hep birlikte kavuşmamız için belirlenen kurallara riayet etmeli ve sevdiklerimizin iyiliği, sağlığı için bu bayramı evlerimizde kalarak aile büyüklerimizle teknolojik imkânlar vasıtasıyla bayramlaşıp bulaş riskini ortadan kaldırarak geçirmeliyiz. Lütfen bayram süresince de tedbiri elden bırakmayalım. Zorunlu hallerde dışarıya çıktığımız zamanlarda kontrollü sosyal hayatın gerektirdiği maske, fiziki mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka riayet edelim. İnanıyorum ki bugünleri hep birlikte geride bırakacağız. Nice bayramlarda büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpecek; birbirimizle tokalaşacak, kucaklaşacağız. Kurulan bayram sofralarında ailemizle, dostlarımızla, sevdiklerimizle yine bir araya gelecek; bayram coşkusunu, sevincini, mutluluğunu ve heyecanını ruhumuzda hissedeceğiz.

 

Aziz Hemşehrilerim,

 

Adana Valiliği olarak, sizlerin Ramazan Bayramı’nı huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmeniz için gerekli olan tüm tedbirleri aldığımızı belirtmek istiyorum. Bayram süresince sizlerin güvenlik, sağlık, ulaşım, gıda, zabıta ve itfaiye hizmetleri başta olmak üzere tüm hizmet alanlarında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamanız adına tüm kurumlarımız gerekli hazırlıklarını yaptılar. Yaptıkları planlama doğrultusunda görevlendirdikleri personeller vasıtasıyla, bayram süresince hizmet sunumlarını kesintisiz bir biçimde yerine getirecekler. Buradan bayram boyunca Adanalı hemşerilerimize hizmet sunacak tüm personelimize teşekkür ediyor; çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

 

Ramazan Bayramı vesilesiyle vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor; başta şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz olmak üzere Adanalı hemsehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.

Başa dön tuşu