SANAT

Devlet Tiyatroları 3 ödülle döndü

Adana Devlet Tiyatrosu(ADT) Müdürü Sevinç Gediktaş, Yılın Tiyatro Kadını Ödülü’ne layık görüldü. Sevinç Gediktaş, Tiyatro Gazetesi 5. Anadolu Tiyatro Ödülleri, ülkemizde kadınlarla ilgili yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla bu yıl pozitif ayrımcılık yapılarak tüm kategorilerde kadın sanatçılara veriliyor.

Bu kapsamda Bursa’da ve Adana’da gerçekleştirdiği üstün performansları, Bursa Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali ve Adana Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali Genel Sanat Yönetmenliğini başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi nedeniyle “Yılın Tiyatro Kadını Ödülü” Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Sevinç Gediktaş ve Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan’a verildi.

 

Yılın En İyi Projesi

 

5. Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu’nun ödül sahiplerini kadın adaylar olarak belirlediği tema kapsamında, Devlet Tiyatroları Projesi olan  “12 Kadın Oyun yazarı –  12 Kadın Yönetmen girişimi “Yılın En İyi Projesi” olarak değerlendirilerek Devlet Tiyatroları Genel Müdür Mustafa Kurt ödüle layık görüldü. 

 

Başa dön tuşu