GENEL

Diş Hekimleri BARO’yu ziyaret etti

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Dt. Hasan Yaman, Dr. Dt. Hasan Boğa, Dr. Dt. İzzettin Çamurdan, Dt. Nevin Kilecioğlu Beysun ile TDB Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Buket Ünal Uğuz, yapılan seçim sonucu Adana Baro Başkanlığına seçilen Av. Veli Küçük’ü makamında ziyaret ederek hayırladı.

 

DT. GÜLER, “MESLEK ODALARI DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLMALIDIR”

Oda Avukatı Oktay Yaşar’ın da hazır bulunduğu ziyarette sivil toplum kuruluşu olan meslek örgütlerinin dayanışma içerisinde olmaları gerektiğini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Öncelikle göreviniz hayırlı olsun. Size ve yönetiminizdeki tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz. Bizlerin nasıl mesleğimize, meslektaşlarımıza karşı sorumluluğumuz varsa, Adanamıza ve yaşadığımız ülkemize karşı’da sorumluluğumuz var. Bu şiarla gayemiz meslek odalarının her zaman dayanışma içerisinde olmalarıdır. Bizim Baro’dan beklentimiz; koruyucu tıp hekimliğinde Sağlık Bakanlığının gösterdiği başarının yanında koruyucu diş hekimliğininde parelel yürümesi gerekliliğinin dile getirilmesidir. Ülkemizin en zor süreçlerinden birini yaşadığı 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası demokrasi karşıtlarıyla mücadele etmek elbette kaçınılmazdır. Demokrasi karşıtlarıyla mücadele edilirken mağduriyetlerin yaratılmamasına da dikkat edilmelidir” dedi. Başkan Güler, ağız diş sağlığı konusunda kısa bir bilgilendirmede yaptı.

 

AV. VELİ KÜÇÜK, “ADANA’DA SORUN ÇOK”

Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özge Doğan İşcan’ın da bulunduğu ziyarette Adana Diş Hekimleri Odası yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Diş Hekimleri Odası ve Baro’nun sivil toplum örgütü yönü güçlü olan odalar olduklarını vurgulayan Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Bizlerin gayesi, avukatlık mesleğinin adalete uygun bir şekilde yapılmasını temin etmek olduğu gibi mesleğimizin sorunları ve çözüm yollarıylada ilgileniyoruz. Bunun yanında sizlerle Eczacı Odasıyla, Tabip Odasıyla, Veteriner Hekimler Odası’yla ve TMMOB birlikteliğiyle Akademik Meslek Odaları Birliği(ADAMOB) çatısı altında çalıştık. Adana’da sorun çok. Adananın gündemine dair, ülke gündemine dair, hukuka dair,sosyal ve toplumsal yaşamın özüne, içeriğine dair unsurlarda birlikte olmalıyız. Ülkemiz OHAL ve üst üste çıkarılan KHK’lerden sonra hukuk güvenliği konusundan ciddi sıkıntılı günlerden geçiyor. Biz hukukçular bu konulardaki yanlışları ortaya koyarak ifade ediyoruz. Bu OHAL’in mutlaka ortadan kalkması lazımdır. “ dedi.

Başa dön tuşu